Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Foitaj ușor
Singura soluție pentru mine (leșinată de poftă de câteva zile) a fost să scot din bibliotecă cartea de patiserie a lui Michel Roux, cum ar veni, biblia mea, și să mă apuc să fac foitaj ușor (ruff puff pastry) care e aproape la fel de bun ca foitajul clasic (crește 70% față de cel clasic, care pentru mine e good enough) dar se face, cum spune și numele, mult mai ușor. Ce e important de reținut e că toate ingredientele pe care le folosiți trebuie să fie foarte reci (eu pun paharul cu apă și cuburile de unt în congelator 15 minute înainte să le folosesc, făina la frigider cu o oră înainte măcar) și că trebuie să vă mișcați repede cănd preparați aluatul. Prima dată când am făcut acest foitaj a fost poate puțin mai greu, acum a doua oară mi s-a părut mult mai rapid și mai ușor, așa că recomand oricui să facă aluatul ăsta minunat acasă pentru că gustul e incomparabl cu orice puteți cumpăra din comerț. Ingrediente:
Puneți făina într-o grămăjoară pe blatul de lucru. Faceți loc în centrul ei și adăugați untul tăiat cuburi și lingurița de sare.
Mai jos sunt pozele mele de la a doua împăturire. Deci pliem o dată: Și a doua oară:
Așa arăta după 4 împăturiri:
După ce s-a răcit iar, putem folosi aluatul. Pentru plăcintă l-am întins mai subțire, pentru saleuri puțin mai gros (să zicem jumătate de centimetru). Decupați însă după cum vă place, ori bețe lungi, ori cum forme, ungeți deasupra cu ou bătut cu lapte și presărați orice aveți chef (brânză, cașcaval, chimen, sare, mac, susan). Eu am folosit sare, mac și susan. Puneți saleurile în tava tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor pe mijloc, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Rotiți tava la mijlocul intervalului pentru o coacere uniformă.
Enjoy!
February 25th, 2014 | Tags: foitaj de casa, foitaj usor, saleuri foitaj | Category: Ingrediente, Uscături Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |