Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Brioșe cu ciocolată și coajă de portocală
Să facem niște brioșe de iarnă, să le mâncăm cu ochii în calendar și să ne bucurăm că n-avem de dat la lopată zăpada, zic. Sau polar vortexuri, brr. Ingrediente:
Cum am mai spus probabil și în alte rânduri, brioșele, pe cât de minunate și de pofticioase sunt, pe atât sunt de ușor de executat. Pur și simplu pui toate ingredientele uscate într-un bol, toate ingredientele ude în alt bol iar la final le amesteci. Cheia succesului e să nu faci exces de zel când le combini, pentru că în cazul ăsta, cocoloașele sunt prietenii tăi. Dar destulă teorie, să trecem la fapte. Porniți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtiuțele de copt în forma de brioșe. Puneți într-un bol mai mare făina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul, sarea și zahărul și amestecați-le ca să fie omogene. Într-un alt bol bateți bine oul, laptele bătut, uleiul vegetal, vanilia și coaja de portocală rasă fin. Faceti o adâncitură în mijlocul ingredientelor uscate și turnați acolo pe cele ude. Cu ajutorul unei linguri mai mari, amestecați compoziția din cât mai puține mișcări. Teoria zice că trebuie să facem asta din 12 mișcări cu lingura. În cazul nostru, în care mai avem de adăugat și picăturile de ciocolată, amestecam ingredientele din 10 mișcări, adăugăm ciocolata și o împrăștiem în aluat din 2 mișcări. Așa zice teoria, că sincer vă spun, eu n-am reușit să fac treaba asta din atât de puține mișcări. Revenind: după ce ați combinat ingredientele uscate cu cele ude, adăugați cea mai mare parte din picăturile de ciocolată în compoziție și amestecați cât să fie răspândite egal în compoziție. Imediat, împărțiți compoziția în forme, fără să uitați a doua regula de aur a brioșelor, aceea că formele trebuie umplute pe trei sferturi. Decorați cu restul de picături de ciocolată și, dacă doriți, cu coajă de portocală confiată. Dați la cuptorul încins pentru 15-20 de minute sau până când au crescut frumos și trec proba scobitorii. Alt fel de a verifica dacă sunt coapte este să presați cu degetul în mijlocul brioșei: dacă revine imediat la forma inițiala, sunt gata. Lăsați-le să se odihnească în forme pentru încă 5 minute, apoi scoateți-le la răcit pe un grătar.
Zic și eu așa, ipotetic, că până la urmă mai nimeni nu rămâne cu brioșe pe a doua zi XOXO, Sabrina January 17th, 2014 | Tags: briose cu ciocolata, coaja de portocala confiata, dulciuri de casa, picaturi de ciocolata, retete briose | Category: Dulciuri Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2019 Prin Casă - All Rights Reserved |