
Pff, ce mai trece vremea – deja am început să folosesc vinete coapte din congelator. Pare incredibil, mai ales că e atât de frumos afară… dar nu ma plâng. Îmi plac toamnele calde și frumoase, și parcă una mai frumoasă ca asta n-am mai avut de mulți ani.
Dar să ne întoarcem la vinetele noastre, în special la acest new take al salatei clasice. De când am rețeta? De mult timp, doar e o rețetă clasică… îmi pare mie rău, acum, că n-am făcut-o mai demult? Normal, pentru că gustul ei e aproape o experiență mistică.
Ingrediente:
- 3 vinete medii, coapte și scurse
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- o lingură și jumătate de tahini
- un praf de boia iute
- o lingură de zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- sare
Tocați vinetele, adăugați restul ingredientelor și amestecați bine de tot. Puneți ulei de măsline mai puțin decât “cât cuprinde” salata clasică.
Decorați cu roșii și castraveți tăiați cuburi sau cu ce vreți voi. Enjoy!