Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Tartă cu roșii cherry, brânză de capră și măsline
Crustă:
Umplutură:
Mai întâi am făcut aluatul: într-un castron încăpător am pus împreună făina, cuburile de unt rece, oul, sarea și zahărul și am amestecat cu pastry blenderul. Merge și cu degetele, rapid, până este cât de cât omogen. Adăugați apa rece ca să se lege aluatul și frământați rapid đin cât mai puține mișcări, ca să nu îl încălziți. Dați imediat la rece pentru cel puțin o oră. După cum vedeți, e aluatul pe care-l folosesc eu de obicei la tartele sărate (aluat “flan”) cu două mici modificări. În primul rând, am pus unt rece, nu puțin moale, ca să obțin un aluat mai foios (“flaky” zic englezii), sfărâmicios și crocant. Când e copt, are un aspect stratifica, ca un fel de foitaj tare și presat. Și când muști din el, se sfărâmă artistic, într-un mod divin. A doua modificare a fost să pun zahăr brun în loc de cel alb, exclusiv pentru gust și caramelizare. După ce aluatul s-a răcit în frigider, îl întindem în forma tăvii (eu am avut o tavă dreptunghiulară de 20/30cm, dar voi puteți folosi ce formă vreți, desigur). Rulăm aluatul întins pe sucitor și-l așezăm frumos în tavă. Întindem bine și tăiem surplusul, apoi înțepăm cu furclița din loc în loc. Așezăm deasupra hârtie de copt tăiată în forma tăvii și vărsăm fasole uscată, ca să țină aluatul presat. Dăm la cuptor la 180 de grade pentru 15 minute. Scoatem tava, înlăturăm hârtia de copt și fasolea, apoi înapoi la cuptor pentru încă 10 minute. Acum crusta e pregătită să cuprindă umplutura (după ce se răcește puțin, desigur!). Umplutura: batem ouăle împreună cu iaurtul de băut, sare, piper și ierburi de Provence, apoi turnăm totul în interiorul crustei. Deasupra, așezăm la liber roșii cherry tăiate în jumătate, brânză de capră și măsline. Sau ce mai vreți voi, desigur, de exemplu pentru fiică-mea care nu pune gura pe roșii am făcut o tartă cu brânza telemea și ceapă verde… Dați la cuptor pentru încă o jumătate de oră, când umplutura e umflată bine si rumenă pe la margini, iar roșiile s-au zbârcit. Lăsați să se răcorească puțin și serviți cu salată. Ce rămâne sta bine la frigider câteva zile; mai rău, puteți congela pentru 2-3 luni. Când n-aveți chef să gătiți sau sunteți în pană de timp, doar lăsați să se decongeleze, apoi dați la cuptor pentru 10 minute. La fel de bună ca cea proaspătă! Să fiți iubiți. August 25th, 2013 | Tags: aluat de tarta, la colline, tarta cu branza de capra, tarta cu rosii cherry, tarta sarata | Category: Uscături Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |