Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Supă Gulyas
Asa fac eu gulyas la mine acasă. Respectă în mare măsură rețeta originală, însă nu în totalitate; cu toate astea e mai bun decât 90% din ce am mâncat în restaurante prin mai toată Europa (e un fel pe care-l alegem întotdeauna dacă există în meniu). Am mâncat foarte bun în restaurantele din Budapesta, așa cum era de aștaptat, iar felul în care fac eu supa e apropiat de ce am găsit acolo. Ingrediente:
Am tăiat carnea bucăți potrivite și le-am șters cu prosoape de hârtie. A tocat ceapa mărunt și am pus-o la călit împreună cu cățeii de usturoi, până când a devenit translucidă. Imediat am pus carnea, țelina tăiată cuburi, morcovul rondele și gâtul de vin, și le-am lăsat să se înăbușe acolo împreună vreo 20 de minute (adică până când n-am mai simțit acut mirosul de vin). Am acoperit cu două căni de apă și l-am lăsat să fiarbă o oră, moment în care am pus conserva cu roșii, pe care le-am tocat mare. Am pus iar capacul și am lășat să fiarba până când s-a făcut carnea (în cazul meu, încă o oră. completați cu apă caldă dacă scade prea mult sosul!). Când carnea a fost gata am adăugat cartoful tăiat cuburi mici, boiaua dulce, chimenul și pasta de ardei iuți si am dres de sare și piper. Am completat cu apă până la consistență pe care o doream și lăsat să fiarbă încă 20 de minute și asta a fost tot. Au ieșit 4 porții bune de supă. Ce puteți face diferit: Puteți pune mai mulți cartofi, eu am pus unul exclusiv ca să dau consistență supei (de la amidonul conținut de acesta) altfel mă lipsesc de ei, pentru ca încerc să gătesc cât mai dietetic, așa că prefer să pun țelină mai degrabă. Puteți pune mai multă pastă de ardei iuți sau o linguriță de ardei iuți uscați la sfârșit, dacă vreti supa mai picantă. Așa as face și eu dacă n-aș avea un copil prea mic pentru asemenea lucruri… Sper să vă placă la fel de mult ca și nouă, care deja negociem cine va mânca ultima porție. Și să aveți un weekend plăcut! Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |