Mama zice că-i tot o fasole frecată after all, și nu-i departe de adevăr…
Ieri m-am încumetat să-l fac în casă, pentru că tocmai ce citisem câteva rețete de curând, și am observat că-l cumpăr destul de des gata preparat. A ieșit din prima perfect, ce pot să spun, așa sunt eu…
Rețeta e o compilație a câtorva variante găsite pe net, și e foarte bună.
Ingrediente:
- 200g năut uscat (sau 500g fiert)
- 150g tahini (pastă de susan)
- 150g iaurt cremă gras
- zeama de la o lămâie
- doi căței de usturoi
- 100ml ulei de măsline
- o cană de cuburi de gheață
- sare
Dacă aveți năut uscat, lășați-l peste noapte la înmuiat, în apă rece. A doua zi puneți năutul în apă rece, curată, pe foc mediu. Adunati spuma care se formează deasupra până când începe să fiarbă, apoi lăsați-l la foc mic pentru o oră, o oră jumate, până când se frăgezește.
Clătiți boabele de năut deasupra robinetului, încercând să adunați cât mai multe coji puteți. Când e suficient de rece să fie mânuit puneți-l în blender împreună cu restul de ingrediente și porniți aparatul. Dacă e prea gros (depinde destul de mult de năut) mai adăugați apă rece și ulei de măsline.
A cam scos fum blenderul meu, însă rezultatul… rezultatul, dragii mei, e minunat.
Să vă fie de bine!
asta chiar o sa fac:-) dar se poate manca pe ardei sau altceva?
eu nu ma omor dupa paine, mi se pare ca-mi strica gustul la mancare (dilueaza)
Sanda, noi am mancat cu castraveti si ardei… nici mie nu mi se pare ca ar merge cu paine!
Sper sa-ti placa
si pe tulpini de telina(apio)merge foarte bine .:)
Oh, da… sau pe frunze de raddichio…