Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Lebkuchen
Ingrediente:
Glazura:
Puneți alunele, migdalele și făina într-un blender și [pulsați până când se fărâmițeză. Adăugați și cacaoa, praful de copt, sarea, bicarbonatul, scroțișoara și nucșoara și pulsați până când sunt omogene. Într-un bol încăpător bateți cu mixerul untul, zahărul, coaja de portocală și mierea până când se fac cremă, apoi adăugați pe rând ouăle și amestecați bine. Gradual adăugați ingredientele uscate și bateți la viteză mică până când obțineți o pastă destul de moale. Dați la frigider pentru un sfert de oră, timp în care porniți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt pe fundul a două tăvi mari. Când amestecul s-a întărit puțin, luați din el cu lingura compoziție de mărimea unei nuci mari și, cu mâinile ude, formați bile rotunde. Aplatizați-le putin și puneți-le în tavă, lăsând distanță de 3-4 cm între ele, pentru că se vor lăți la copt. Dați la cuptor pentru 12 minute, pe raftul de sus. La sfârșit trebuie să obțineți niște prăjiturele bine crescute, cu suprafața ușor crăpată, dar pentru siguranță verificați cu o scobitoare dacă s-au făcut. Scoateți-le pe un grătar și lăsați-le să se răcească complet. Obțineți cam 20 de lebkuchen. În acest stadiu, dacă le puneți într-o cutie care se închide bine, în straturi, cu hârtie de copt între ele, țin în cămară până la 2 săptămâni. Vă zic asta pentru ca e bine să le glazurați chiar înainte de a le servi (sau face cadou), pentru că odată glazurate trebuie consumate în 2-3 zile. Pentru glazură, cerneți zahărul pudră într-un bol și adăugați esența și, treptat, lingurile de apă, până obțineți un amestec destul de gros. Înmuiați fiecare lebkuchen cu fața în jos în glazură, apoi împrăștiați pe deasupra bomboane se zahăr cu motive de sezon. Eu pe astea le procur în general de la Wilton. Lăsați să se usuce complet glazura și împachetați-le după cum vă place. Vă garantez că oamenii se vor bucura să primească cadou dulciuri home-made mai mult decât de orice altceva…
4 comments to LebkuchenLeave a Reply to sabrina Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
ooo..sunt atat de frumoase! Trebuie incercate neaparat!
Frumoase si usoare! Multumesc pentru comment Dush :*
ce draguuuuut! Sarbatori fericite draga mea!
Multumesc, Emily! La fel si tie!