Doar nu credeați că trece Crăciunul ăsta și nu fac nicio rețetă de cupcakes, nu? Mai ales că am cumpărat niște hârtii și decorațiuni așa de frumoase de la Wilton…
Ingrediente:
- 80g unt moale
- 280g zahăr
- 240g făină
- o lingură praf de copt
- un praf de sare
- 2 ouă mari
- 240ml lapte
Glazură:
- 500g zahăr pudră
- 160g unt moale
- 2 linguri esență de rom
- o linguriță nucșoară
- 30ml lapte integral
- decorațiuni de zahăr
Încălziți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtiuțe în forma de brioșe.
Puneți într-un bol untul, făina, zahărul , praful de copt și sarea și bateți cu mixerul până obțineți o compoziție cu aspect de firimituri. Într-un castron bateți ouăle cu laptele, apoi turnați trei sferturi peste compoziția de mai sus. Amestecați la viteză mică până se omogenizează, turnați și restul de lichide și bateți la viteză mare până când aluatul moale arată mătăsos.
Umpleți cu aluat 2/3 din volumul hârtiuțelor din forme si dați la cuptor timp de 15-18 minute, pe raftul din mijloc, până când acestea sunt crescute bine și puțin rumenite. Scoateți-le la răcit.
Între timp facem glazura: tot cu mixerul, amestecați la viteză medie zahărul pudră împreună cu untul moale, esența de rom și nucșoara, timp de 2 minute. Adăugați apoi laptele și bateți la viteză mare până când glazura e omogenă și lucioasă. Atenție, dacă are aspect “tăiat”, mai adăugați 100g de zahăr și se rezolvă.
Când brioșele s-au răcit complet puneți cu cuțitul cu vârf rotund glazură deasupra lor, faceți un model artistic și râspândiți pe deasupra bomboane de zahăr. N-au ieșit absolut superbe?
Vă pup!
o idee minunata pentru craciun!!!
[...] Cupcakes “Lichior De Ouă” [...]
Ce este acela lapte integral? Nu se poate folosi lapte obişnuit? Mulţumesc.
E vorba de lapte gras, 3,5%
Pupici si succes cu reteta