Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Sărățele Cu Brânză
Până la urmă a fost inevitabil… Am căutat rapid pe net o rețetă și am găsit rețeta de sărățele de pe “Rețete ca la mama”, pe care am adaptat-o după nevoile noastre, în felul următor: Ingrediente:
Frecați drojdia cu zahărul până se face lichid. Căntăriți făina și puneți-o într-un castron încăpător. Tăiați untul în cubulețe și puneți-l peste făină, apoi cu degetele sau cu un pastry blender amestecați bine totul până obțineți o compoziție cu aspect de firimituri. Adăugați drojdia, brânza rasă, iaurtul, sarea și frământați un aluat tăricel. Dacă simțiți că mai e nevoie, mai stropiți cu făină. Nu frământați mult, cât să fie totul omogen, apoi lăsați să se odihnească în frigider, acoperit, cam o oră. Porniți cuptorul la 180 de grade. Întindeți aluatul cam la o grosime de jumătate de centimetru și tăiați fâșiuțe subțiri. Ungeți cu ou bătut și stropiți cu chimen, mac sau susan, după cum vă place. Mie de exemplu mi se pare că sărățeaua fără chimen nu-i sărățea, dar fi-mea nu pune gura pe chimen, așa că am făcut cu de toate. Dați la cuptor pe raftul cel mai de sus pentru 25 de minute. Din compoziția asta mi-au ieșit 3 tăvi de sărățele. Pe care le-am și mâncat, după cum spuneam… November 9th, 2012 | Tags: reteta saratele, saleuri cu branza, saratele cu branza | Category: Uscături 5 comments to Sărățele Cu BrânzăLeave a Reply to raluca Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
Mi-nu-na-te!!! F usor de facut, si…buneee!
Ma bucur mult, Raluca! Mi-e si jena sa spun dar si eu le-am mai facut o data… o sa ma fac cat casa in ritmul asta.
au iesit exceptionale…
Super, Cristina! :*
Eu ma abtin sa nu le mai fac
saratelele copilariei mele,ce ar fi sa le incerc si eu?’ da