Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Paste Cu Somon Afumat Şi Mărar
Când am văzut reţeta asta de paste, am ştiut că era exact ce aşteptam, aşa că m-am dus şi am cumpărat:
Desigur, a fost o licenţă poetică, nu am cumpărat decât somonul afumat, roşiile cherry şi pastele, restul existau prin casă deja. Am tocat foarte mărunt ceapa şi am pus-o la călit în două linguri de ulei de măsline. Când s-a înmuiat, am stropit cu vin şi am dat focul mare până ce acesta s-a evaporat. Am adăugat roşiile tăiate în jumătate şi o parte din mărar, şi am lăsat să se gătească la foc (iarăşi) foarte mic cam 5 minute. Am rupt somonul în bucăţi nici mari – nici mici, le-am pus în oală, am amestecat şi am mai lăsat pe foc încă două minute. În timp ce făceam toate astea, am fiert pastele al dente, apoi le-am strecurat păstrând puţin lichid. Am trântit pastele peste sos, am adăugat şi puţină apă din cea păstrată şi am amestecat cu milă, să nu rup peştele. Am stropit cu ulei de măsline crud şi am servit, gen, imediat. Gen, cu vin. Yummy. October 4th, 2012 | Tags: Barilla, bavette no.13, paste cu somon afumat si marar, retete italiene, retete paste | Category: Paste 4 comments to Paste Cu Somon Afumat Şi MărarLeave a Reply to sabrina Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
am incercat si eu pastele astea. f. bune! eu de obicei le fac cu smantana lichida in loc de rosii, dar astea chiar mi-au placut. continuam cu rosii, si facem un repetir saptamana viitoare.:)
Miha, asa le faceam si eu inainte, cu smantana, dar sunt asa de usoare cu sosul asta incat nu cred ca ma mai intorc la reteta veche.
MA bucur ca ti-a placut reteta :*
Am facut si eu in seara aceasta paste dupa reteta ta. Au iesit super bune! Aveam in plan sa gatesc altceva dar pentru ca am ajuns tarziu acasa am “dres” repede de-o cina pentru ca tot aveam cele necesare prin frigider. Yummy!
PS: Tot caut o reteta de frigarui facute la cuptor. Da’ nu le gasesc neam! Eram convinsa ca la tine le-am vazut…da’ probabil ca am visat frumos intr-o noapte
.
Pupici!
Teolinda, am scris reteta pe DC, n-am pus-o aici…
Poate intr-o zi o sa o pun, pana una alta, faci asa: bucati de porc (ultima data am luat direct “gulash”) din pulpa, le bagi in marinada din:
- usturoi pisat
- o lingura miere
- sos soia
- sare, piper
- otet balsamic
si le lasi cat de mult poti – peste noapte e ideal, desigur in frigider.
Le infigi pe bete de bambus alternativ cu ardei rosu si ceapa de apa. Le pui in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins. Se Intorc dupa 15-20 de minute, se fac repede, oricum.
Cred ca merg mult mai bine la gratar in aer liber, dar n-am deocamdata cum sa le probez asa. Succes