Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Biscuiţi Graham
După ce am rezolvat făina, am început să caut o reţetă. Mă gândeam că o să găsesc destule, dar nici aici n-a fost cazul, pentru că americanii îşi cam cumpără graham crackers şi nu prea îi fac acasă. Cea mai vehiculată reţetă de peste ocean era cea a lui Nancy Silverton din Pastries from La Brea Bakery, despre care bănuiesc eu că e foarte bună, ca de altfel toate reţetele ei, dar are un mic cusur: nu conţine făină graham. Acuma, după cât mă chinuisem sa găsesc făină, era chiar culmea. Am continuat să caut până am găsit o reţetă adaptată după The Craft of Baking de Karen DeMasco. Pe care am şi făcut-o dar care, în primă fază, n-a ieşit. După ce am recalculat toate cup-urile în grame, mi-am dat seama că am folosit zahăr brut (demerara) şi nu zahăr brun (molasses sugar). Aşa că am luat zahăr de care trebuie, am mai modificat puţin cantitatea de făină şi am pus vanilie în loc de scorţişoară (asta ca să n-o ignor complet pe Nancy Silverton). Şi au ieşit atât de buni, că vă rog să salvaţi reţeta pe undeva chiar dacă n-aveţi chef să mâncaţi biscuiţi, dar aluatul e minunat ca bază pentru cheesecake. Eu am făcut biscuiţii ca să aibă fiică-mea ce mânca dimineaţa înainte să meargă la şcoală, şi merg foarte OK şi pe post de gustare, lângă un măr sau o cutie de lapte. Ingrediente:
Într-un bol mijlociu cerneţi făina, sarea şi bicarbonatul. Într-un bol mai mare bateţi cu mixerul restul ingredientelor cam un minut, până sunt omogenizate. Adăugaţi la acest mix ingredientele uscate, în două tranşe, amestecând bine după fiecare. Înveliţi în folie de plastic şi daţi la frigider pentru măcar o oră sau până la două zile. La mine s-a nimerit să stea la frigider până a doua zi, aşa că a trebuit să las aluatul să se dezmorţească înainte de a-l întinde. Presăraţi făină pe masa de lucru şi daţi bine şi pe sucitor. Întindeţi o foaie de aproximativ 1/3cm – 1/2cm şi decupaţi biscuiţii cu o formă. Dacă vreţi să nu aveţi probleme când transferaţi biscuiţii în tavă, pe hârtie de copt (în condiţiile în care aluatul se înmoaie foarte rapid), puteţi să întindeţi aluatul direct pe hârtia de copt, eliminând mai apoi excesul de aluat dintre biscuiţi. Ceea ce vă şi recomand. Coaceţi la 180 de grade timp de 8-10 minute, până când marginile devin aurii. Lăsaţi-i să se odihnească în tavă încă 5 minute, apoi scoateţi-i la răcit pe un grătar – se întăresc relativ repede.
Vă pup şi vă doresc un weekend minunat, mai ales că e atât de frumos afară… September 27th, 2012 | Tags: biscuiţi graha, graham crackers, melasa, pachetel la scoala | Category: Dulciuri 13 comments to Biscuiţi GrahamLeave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
oh, ce frumosi sunt! dantelati si stampilati, asa cum trebuie sa fie! Te pup!
Multumesc, Emily! Ma bucur ca-ti plac <3
Ohhh, de ieri am asteptat reteta

Imi plac mult biscuitii de casa, iar “stampila” este betoooon!
Weekend placut!
Sper sa-i faci, sunt deliciosi! Weekend placut si tie, la mine va fi working weekend, oboseala maxima, dar sper sa iasa frumos!
Te pup!
Daca va place atat de mult, o sa cumpar o forma pentru giveaway-ul de Craciun, ce ziceti?
Cate linguri inseamna 60gr miere lichida?
Trebuie sa stea la frigider, nu la congelator, nu?
Multumesc.
Daniela, eu cred ca inseamna vreo 4 linguri bune de miere… dar ce e drept eu am folosit un cantar
Aluatul trebuie sa stea la frigider.
xoxo
Multumesc.
Merci pentru vizita si te mai astept pe la mine <3
foarte buna idee de biscuiti.o reteta usoara si inspirativa
Otilia, sper sa-i faci, sunt cu adevarat foarte buni!
[...] cu 1000 de rețete de dulciuri și o formă pentru biscuiți, ca aceea pe care am folosit-o pentru biscuiții graham. Cartea este foarte bună și nu renunț la ea decât pentru că o am în dublu exemplar. Conține [...]
Buna ziua,
Este foarteinteresanta ideea dumneavoastra si imi place ca la copt nu s-au deformat. Am o intrebare: unde as putea sa gasesc un decupator de aluat ca cel pe care l-ati folosit?
Cu drag,
Mircea.