Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Gogoşi Glazurate
Gogoşile de azi nu sunt ca cele de la Dunkin, care-s crescute cu praf de copt. Eu am făcut cu drojdie, că aşa mi-a fost mai la îndemână. Ingrediente:
Glazură:
Încălziţi laptele împreună cu untul până când cel din urmă s-a topit. Aşteptaţi să se răcorească (pe la 40 de grade aşa) şi adăugaţi drojdia şi o lingură de zahăr. Lăsaţi să se înfoaie drojdia, cam 10 minute. După aceea, adăugaţi ouăle bătute si extractul de vanilie. Într-un bol mare (sau bolul mixerului, unde e cazul) cerneţi făina şi amestecaţi cu restul de zahăr şi sarea. Turnaţi în bol amestecul de lichide, omogenizaţi, apoi frământaţi cam 10 minute, până când obţineţi un aluat mătăsos. Ungeţi cu ulei un bol curat şi transferaţi în el aluatul frământat. Acoperiţi cu folie de plastic sau un prosop şi lăsaţi la crescut până îşi dublează volumul – asta se va întâmpla destul de repede dacă îl puneţi la loc călduţ. Presăraţi făină pe masă şi întindeţi aluatul până la o grosime de 1cm – 1,5cm. Tăiaţi gogoşi fie cu forma specială, fie cu o formă rotundă, apoi decupaţi centrul cu un dop de plastic. Lăsaţi-le din nou să crească timp de jumătate de oră. Încingeţi uleiul pe foc mediu. Testaţi-l aruncând în el o biluţă din mijlocul gogoşilor: dacă începe imediat să se prăjească, ridicăndu-se încet la suprafaţă, e numai bun. Prăjiţi gogoşile în ulei, câte 2-3, ca să nu se aglomereze în oală şi ca să aveţi suficient timp să le manevraţi, deoarece se prăjesc destul de repede. Scoateţi-le pe o tavă acoperită cu prosoape de hârtie, care să absoarbă uleiul în exces. După ce le-aţi prăjit, pregătiţi glazura: topiţi ciocolata împreună cu untul, pe abur fierbinte. Puneţi bombonelele/nucile/decoraţiunile în diverse boluri şi ţineţi-le la îndemână. Eu am făcut şi glazură de zahăr pudră+apă, ca să fac câteva si cu nucă de cocos, ultima noastră obsesie. Odată ce le aveţi pregătite, luaţi câte o gogoaşă, înmuiaţi-o în ciocolată, apoi trântiţi-o în bombonele. Lăsaţi ciocolata să se usuce, dacă puteţi… şi serviţi.
Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |