Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Crostoni Cu Fasole Bătută Şi AnghinareŞi pentru că e cald, cald de tot, zic să începem cu o reţetă de gustare rece, numai bună pentru un prânz rapid. Toată lumea iubeşte fasolea bătută, dar cred că majoritatea o consideră ceva de mâncat iarna, cu mult usturoi încorporat. Azi servim ceva mai de vară, în stil italian, pe felii de pâine unse cu ulei de măsline şi coapte. Ingrediente:
Puneţi la fiert morcovul, ceapa şi ţelina, întregi. Dupa 30 de minute adăugaţi fasolea scursă şi clătită bine şi mai lăsaţi 10 minute. Scurgeţi fasolea, dar păstraţi puţin lichid. Aruncaţi legumele fierte. După ce se răceşte puţin, puneţi fasolea în blender. Adăugaţi inimile de anghinare scurse de lichid (păstraţi câteva pentru decor), sare, piper, ulei de măsline şi verdeţurile aromatice. Dacă e nevoie, mai puneti puţină zeamă de legume – dar în general nu e cazul. Pulsaţi de câteva ori până obţineţi o pastă, apoi transferaţi totul într-un bol. Tăiaţi inimile de anghinare rămase în două jumătăţi, daţi-le prin ulei de măsline, apoi la cuptorul încins la 180 de grade pentru un sfert de oră. Crostoni: tăiaţi câteva felii groase de pâine ţarănească şi ungeţi-le bine cu ulei de măsline, apoi daţi-le la cuptor până se rumenesc. Lăsaţi-le să se răcească apoi asamblaţi-le: puneţi două linguri generoase pe fiecare felie de pâine, apoi decoraţi cu jumătăţi de inimi de anghinare rumenite şi crenguţe de plante aromatice. Pentru cine e foarte foarte cuminte, faceţi una şi cu capere şi busuioc July 3rd, 2012 | Tags: antipasti, crostoni cu fasole batuta si anghinare, gustari, retete anghinare | Category: Uscături Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |