Cum iar rămăsesem cu nişte friptură de piept de pui prin frigider, m-am gândit să-l combin cu un rest de mazăre congelată într-un mic risotto de primăvară.
Pentru două persoane, am luat aşa:
- un piept de pui prăjit, tăiat în cuburi
- o cană de orez arborio/ orez pentru risotto
- o ceapă medie
- o ceşcuţă de vin alb
- 500ml supă de legume
- o cană de mazăre congelată
- 20g unt
- ulei de măsline
- un fir de ceapă verde
- câteva felii de prosciutto crudo
- sare, piper
Tocăm mărunt ceapa şi o punem la călit în untul amestecat cu uleiul de măsline. Când s-a înmuiat adăugăm orezul, amestecăm bine să se acopere de ulei, apoi îi dăm să bea ceşcuţa de vin alb.
Amestecăm până când alcoolul se evaporă, adăugăm mazărea şi începem să punem câte un polonic de supă de legume în oală. Cam în 35 de minute ar trebui ca orezul să fie gata. Îl condimentăm cu piper şi cu ceapa verde tocată mărunt şi-l dăm deoparte, să se aşeze puţin.
În timpul ăsta prăjim pieptul de pui (în caz că nu-l avem deja făcut). Îl tăiem cuburi mici.
În acelaşi ulei prăjim şi feliile de prosciutto crudo până se usucă complet, apoi le scoatem pe şervete de hârtie ca să scăpăm de uleiul în plus.
Amestecăm pieptul de pui în orez şi aşezăm pe farfurie. Servim cu prosciutto sfărâmat deasupra şi cu pahar de prosecco
. Să vă fie de bine!
Imi place mult reteta. Tocmai am facut si eu un pilafior dar la prima ocazie cand mai avem orez in meniu, incerc aceasta reteta. Sounds great!
Fab Chef, merita incercata! Mercic <3:*
nu mi-a trecut prin cap niciodata ca as putea pune mazare la orez!…interesant
Balance, noroc ca italienii astia s-au gandit la multe chestii interesante
Pupici