De azi suntem în vacanţă, aşa că ne-am răsfăţat cu clătite la mic-dejun. Asta pe la 11, când mami (care are iar viroza) s-a dat jos din pat. Se întâmplă cel mai ciudat lucru: în timp ce sunt sigură că iau virozele de la fi-mea, pe filiera grădiniţă, ea nu are nimic, iar eu zac cu febră, usturimi în gât şi restul plăcerilor. Nu că mă plâng, prefer să fiu eu bolnavă decât să fie ea… dar totuşi, chiar trebuie să iau toate virozele care circulă în oraş?
Aşa că azi, când domnişoara a cerut clătite cu Finetti, mi-am zis: fuck dieta! Sunt răcită, pot să mănânc ce vreau. Nu? NU? (ah, o să-mi pară rău diseară, stiu…Sanda, nu citi!!)
Am pus 150 de grame de făină într-un castron, un ou, 100ml lapte, 150ml apă carbogazoasă, 70ml ulei de floarea soarelui şi un praf de sare. Am bătut totul bine cu mixerul.
Am uns cu puţin ulei tigaia antiaderentă şi am început să le prăjesc una câte una – ies cam 6 clătite. Umpleţi cu ce doriţi, noi am avut Finetti şi căpşune.
Am mâncat doar una, jur!
… cand ai jurat ai tinut degetele incrucisate???
Da, asa manjite cu finetti cum erau
)
nu am citit, cand am mirosit Finetti am orbit:)))si noi facem derapaje culinare, altfel este plictisitor.
Draga mea, daca tot esti in vacanta, iti permiti sa faci o cura cu usturoi (de preferat romanesc) si cu leurda, fara sa-ti fie teama ca strambi nasuri prin oras:) Te ajuta mult cu virozele. Cate un pumn de usturoi cu paine prajita si ceva peste si ii dai un picior in dos virozei.
Sanatate multa!(arata bine clatitele tale:)) )
Sanda, merci pentru idee. Nu pot sa mananc usturoi crud, din pacate (mai strecor unul verde prin salate) ca nu ma lasa stomacul. Insa leurda, da! O sa merg la piata sa-mi mai iau.
Mai beau suc de morcovi, stiu de la soacra-mea ca ajuta la raceli.