După atâta timp împreună, dragi cititori, am curaj să vă povestesc câte ceva despre obsesiile culinare din familia noastră, printre care şi aceste onorabile chifteluţe pe care le mâncăm din primăvară până în toamnă. Le iubim, aşa că nu vreau să aud critici cum că sunt urâte, grase şi aşa mai departe, OK?
Am avut:
- 4 dovlecei foarte tineri, cam 1Kg în total (puteţi folosi zucchini)
- 1 ou
- 50g telemea matură
- o feliuţă de caşcaval
- mărar după gust
- 3 linguri de pesmet
- piper

Curăţaţi dovleceii şi spălaţi-i bine, apoi dati-i pe răzătoarea mică. Puneţi un praf de sare şi mestecaţi bine; lăsaţi să se odihnească un sfert de oră ca să lase apa. După răstimpul ăsta trebuie să îi stoarceţi foarte foarte bine şi săi-i puneţi într-un castron.
Adăugaţi brânza rasă mare, caşcavalul ras mic (da, e una din ocaziile alea speciale în care răzătoarea se simte ca o divă), mărarul tocat şi oul. Amestecaţi totul foarte bine, apoi puneţi şi lingurile de pesmet şi omogenizaţi.
Încingeţi puţin ulei în tigaie şi prăjiţi chiftelele, întorcându-le cu atenţie (sunt destul de sensibile atâta timp cât sunt fierbinţi). Scoateţi pe prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Serviţi calde sau reci, cu salată de crudităţi.
Ahhh… simt că a venit vara!
bunica mea le facea fix asa! love them!!
Noe :*
)
Eu mai am cateva feluri in care le fac – like I said, suntem obsedati de ele. As putea scrie o carticica
Am facut prea putine, imi pusesem deoparte 3 pentru diseara si a venit mama
si… dar e si maine o zi
maine trebuie sa-i fac si lui Aaron, multumesc de sugestie:)
Sanda, ma bucur ca-i plac lui Aaron.
Vroiam sa-ti spun ca azi am facut din nou, insa de data asta am pus doua linguri de ulei in compozitie si le-am bagat la cuptor, pe hartie de copt. Dupa un sfert de ora le-am intors, le-am mai lasat 10 minute si le-am scos. Mult mai dietetice!
incerc ambele variante:) Multumesc!
Sper sa va placa, pup Aaron frumos <3
ce-mi faci tu mie … si eu mi-am luat colonhelp…oh…am si uitat ca mancam si eu candva din astea!
Balance, jur ca alea facute in cuptor unt dietetice!
Succes cu dieta :*
Mie tare mult mi-a lipsit usturoiul
)
Asta inseamna ca le-am facut azi!! Le-am avut la cina si nu a mai ramas nici frimitura!!!
Daniela, ma bucur ca v-au placut
Bai, deci eu nu ma invat minte! Intru la tine pe blog, vad enspe mii de retete la care poftesc in ultimul hal si sunt prea lenesa sa le fac pe toate asa ca le incerc doar pe alea care se fac usor. Da’ mie mi-e pofta de toate! Intelegi?
)
Groaznic! Acum tre’ sa ma duc sa cumpar dovlecei, carne de vita, piept de pui, fasole, you name it.. si sa ma indop ca disperata in urmatoarea saptamana.
O sa fiu grasa si depresiva si asta numai si numai din cauza ta
Deci nu e adevarat!
fa-le pe-alea!!
Sunt jdemii de retete dietetice pe blog
Love you too
)
nu-ntelegi, duamna! nu pot sa fac doar retete dietetice, hai sa fim seriosi
)
)
problema mea cea mai mare o reprezinta insa retetele pe care NU le fac. dupa alea imi curg balele pe tastatura
<3 :*
Atunci ma intorc la reprosul meu obisnuit: de ce-ai plecaaaaaaaaat??
(
Am incercat si eu reteta ta, chiftelutele au iesit foarte gustoase. Eu am adaugat si niste praf de usturoi ratacit prin cutia cu condimente. Mie imi plac mai mult reci, le-am luat la pachet si le-am mancat cu ciabatta cu masline. Miam-miam!
Ma bucur mult ca ti-au iesit si placut! Da, sunt bune si cu usturoi….
de fapt variantele sunt infinite cand e vorba de chiftelutele astea 
Pupici