Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Supă De Ceapă (I ♥ Julia Child)
Prima dată când am auzit despre supa de ceapă… de fapt cred ca prima dată am citit asta într-un roman, si trebuie ca pe vremea aia să fi gândit “Supă de ceapă?? Îhhhh”. Aşa ziceam si despre alte lucruri pe care acum le-aş muri mâncând, cum s-ar zice. Acum supa de ceapă apare des la noi pe masă şi o fac exact cum scrie la carte. Aveti nevoie de:
Curăţăm cepele, le tocăm mărunt şi le punem la călit la foc mic, în unt şi ulei. După 15 minute adăugăm o linguriţă de sare şi jumătatea de linguriţă de zahăr şi creştem puţin flacăra. Punem capacul şi lăsăm la scăzut, amestecând des, cam 30-40 de minute. La sfârşit, ceapa vă arăta aurie, puţin caramelizată:
Între timp, facem crutoane: tăiem în felii groase bagheta, ungem pe ambele părţi cu ulei şi dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru un sfert de oră. Dacă aveţi chef, puteţi presăra puţin parmezan ras deasupra, în ultimele 5 minute de coacere. O să obţineţi crutoane gratinate
4 comments to Supă De Ceapă (I ♥ Julia Child)Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
….hm…I wish…mmmm….I Wish…rata cu portocale….na ca am zis-o!( e mancare frantuzeasca???)
ma trimiti cu pusca la vanatoare
Pai daca-i supa de ceapa,de ce ii trebuie supa de vita?Ca nu prea pricep…..Ori ceapa,ori vita.
Gustul de ceapa e dominant… “stockul” de vita ii da aroma de baza. Ca la parfumuri, asa!
Multe supe se fac ori cu stock de legume, ori de vita. N-as putea sa-ti zic de ce, insa e bun