Dacă tot avem nişte zile mai reci, eu zic să profităm ca să ne mai facem de cap cu nişte şuncă afumată în reţeta asta simplă de tot, din regiunea Champagne.
Pentru două persoane luaţi voi 3 cartofi mai mari şi puneţi-i la fiert în coajă, în apă cu sare, având grijă să nu se facă praf. Separat, prăjiţi nişte lardons (şuncă afumată, kaiser), dar să nu fie foarte uscaţi. Faceţi un dressing din ulei de măsline, oţet din şampanie (acuma, dacă n-o fi chiar din şampanie ci doar un oţet balsamic alb, n-o fi foc), sare şi piper proaspăt măcinat.
Tăiaţi cartofii în rondele groase şi amestecaţi cu rucola şi şuncă afumată, apoi stropiţi generos cu dressing.
P.S.: Ne apropiem de sfârşitul lunii dedicate bucătăriei franţuzeşti, aşa că v-am pregătit o surpriză dulce pentru final (mai ales că ştiu că v-am cam ţinut pe uscat cu reţetele de dulciuri) aşa că staţi aproape!
of cate bunatati ai facut cat am colindat prin tara….poate intr-o zi o sa ai carciuma ta!
)
Ohoo… asta visez sa fac la pensie
dar sa fie la mare undeva, altfel nu ma bag
Sa nu visezi ca ramane doar un vis:) Sa crezi ca o vei avea si atunci o sa se intample!
Mancarea arata bine, cred ca in bucatarie a mirosit de ti-ai imbatat vecinii pe o raza de sute de metrii:)
Sanda, sa stii ca eu chiar cred ca asa va fi. De fapt, stiu ca tot ce visez se va indeplini (ma refer la visele legate de munca).
Sanatoasa sa fiu!
My kind of salad. Cartofiori, sunculita, rucola – e clar, e pe To do list-ul meu. Otet din sampanie unde gasim? Me curious!
Fab Chef, acum n-am avut otet din sampanie, am folosit otet balsamic alb. Trebuie cautat pe la delicaterii, sau mai bine dat o fuga pana in Franta