Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
ChifleOK, recunosc, sunt dintre cei care nu se deranjează să facă în casă chifle… sau pâine. Unu la mână, nu prea manânc aşa ceva. Doi, mi-e cam frică de aluaturile dospite
Ingrediente:
Opţional
Amestecaţi apa, laptele şi mierea şi încălziţi-le la 45 de grade. Adăugaţi drojdia uscată şi lăsaţi într-un loc cald, să facă spume. Bateţi oul şi adăugaţi-l cu grijă în acest amestec, apoi untul topit şi răcit. Puneţi într-un bol jumătate din cantitatea de făină şi amestecul de lichide. Amestecaţi cu o lingură de lemn. Adăugaţi restul de făină în 2 tranşe, amestecând bine după fiecare. Daca aţi folosit un mixer, până aici lucraţi cu bătătorul în formă de paletă. De aici încolo trecem la frământat, cu mâna sau cu mixerul (folosind cârligul). Dacă folosiţi mixerul, mai adăugaţi treptat câte o lingură de făină, până când aluatul nu mai e lipicios. Mi-a luat cu mixerul cam 6 minute până când am avut o cocă elastică. Transferăm aluatul pe o suprafaţă înfăinată şi îl tăiem în 6 bucăţi egale. Le dăm o formă rotundă şi le aşezăm direct în tava în care urmează să le coacem. Acoperim cu folie de plastic şi lăsăm la dospit 30-40 de minute, până când îşi dublează volumul. Între timp, pornim cuptorul la 200 de grade. Când sunt gata şi frumos crescute, opţional, le putem pensula cu nişte ou bătut şi putem presăra mac, susan, ceapă caramelizată, sare grunjoasă, ierburi sau orice altceva vă place. Le coacem 10-12 minute. Pare puţin, dar e suficient. Rezultatul a fost neaşteptat. Sunt cele mai bune hamburger buns pe care le-am gustat până acum: foarte moi, gustoase, nesfărâmicioase şi catifelate. Se simte aroma de lapte. Şi în caz că n-aţi observat, se fac în mai puţin de o oră! După ce se răcesc puţin, puteţi să vă faceţi de cap cu ele. De exemplu, puteţi să le tăiaţi în jumătate şi să le prăjiţi puţin pe grătar. Ungeţi fiecare parte cu cremă de brânza, apoi umpleţi cu sniţel de viţel, salată şi un chutney/relish după gust.
Vă pup. 5 comments to ChifleLeave a Reply to sabrina Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
cate ore si cate zile dureaza “arhitectura’ asta ?…:-)))
Mai putin de o ora, asta e frumusetea
Super lepinjice, probaću po ovom receptu…
Tocmai ce le-am facut si eu. Arata si miroase minunat, mai ramane doar sa le mancam. Mersi de reteta.
Sa va fie de bine, Ramona!