Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Brioşe Cu NutellaŞtiţi ce a fost pe 5 Februarie? A fost, ca in fiecare an, World Nutella Day. Am aflat de chestia asta cu câteva săptămâni înainte, dar n-am avut timp să fac nimic, după cum se mai întâmplă. Însa nu e nimic pierdut, dacă e vorba de gătit dulciuri cu Nutella, n-avem nevoie de vreo ocazie specială Ingrediente:
Pentru decorat:
Pornim cuptorul la 180 de grade şi tapetăm o formă de brioşe cu 12 locuri (cu hârtiuţe de copt sau cu unt şi făină). Ca de obicei, amestecăm într-un bol ingrentele uscate: făina, zahărul şi praful de copt. Adăugăm Nutella şi amestecăm cu un pastry blender sau ceva asemănător până obţinem firimituri. În alt bol batem împreună laptele, oul şi untul. Turnăm apoi amestecul ud peste cel uscat şi le combinăm uşor, fără exces de zel. Umplem cu această compozitie 2/3 din formele de brioşe tapetate. Punem în mijloc, cu linguriţa, puţina Nutella. Apoi împrăştiem câteva alune caramelizate pe deasupra. Dăm la cuptor pentru 25 de minute. După ce le scoatem, le mai lăsăm în tavă încă 10 minute, apoi le scoatem pe un grătar, la răcit. Happy World Nutella Day, cu întârziere February 7th, 2012 | Tags: briose cu nutella, retete muffins, world nutella day | Category: Dulciuri 4 comments to Brioşe Cu NutellaLeave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
yes….mai vreau retete…incep sa le adun in caiet….te cred pe cuvant ca-s bune…para malaiata in gura lui natafleata!
Balance, nu-s numai BUNE, sunt si foarte usor de facut!
Hello! Am incercat si eu reteta, au iesit foaaarte bune! Doar ca la muffins-urile mele Nutella s-a “scufundat”, nu a ramas la suprafata cum vad in poza ta. Cum ai facut?
)
Ioana scumpa, n-am facut nimic special… nu stiu, probabil consistenta aluatului a fost diferita, adica mai tare la mine si mai moale la tine, depinzand de faina, oua, etc.
Oricum ma bucur ca v-au placut