Adică ce fac eu daca am chef să mănânc toate chestiile care-mi plac la un loc. Mă rog, aproape toate, pentru că n-am pus capere
. Însă avem brânză de capră, roşii uscate în ulei, măsline, herbes de provence şi un aluat fraged care se topeste-n gură. Şi dor de Mediterana.
Am folosit veşnicul meu aluat de tartă „flan”, plus:
- 1 dovlecel
- 2 ouă
- 100 g brânză de capră
- o linguriţă herbes de provence
- roşii uscate în ulei
- măsline
- o lingură de sweet chilli sauce sau miere
- o lingură ulei
- sare, piper
Faceţi repede aluatul şi daţi-l la frigider. Porniţi cuptorul la 180 de grade. Tapetaţi cu unt şi făină o tavă e 25/25 cm sau de care aveţi, dar să nu fie cu mult mai mare sau mai mică.
Tăiaţi dovlecelul rondele subţiri, stropiţi cu sare şi lăsaţi să se scurgă de apă într-o sită. După jumătate de ore puneţi feliuţele de dovlecel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi daţi la cuptor pentru 10-15 minute, să se usuce puţin. Lăsaţi să se răcească.
Între timp bateţi ouăle cu brânza dată pe răzătoarea mică si herbes de provence. Întindeţi aluatul în tavă şi înţepaţi-l cu furculiţa din loc în loc. Întindeţi compoziţia de ouă, apoi aşezaţi cum vă place ingredientele: dovlecelul, roşiile uscate şi măslinele.
Amestecaţi într-ul bol mic uleiul cu sosul sweet chilli/mierea şi ungeţi legumele cu acesta, folosind o pensulă de silicon.
Daţi la cuptor pentru 40 de minute sau până când marginile sunt rumenite. Lăsaţi să se răcească 10 minute, apoi serviţi. În timp ce savuram o bucată din tartă i-am zic din nou merci! lui papa Roux, care m-a invăţat să fac aluaturile astea minunate.
XOXO
Mi-ai facut pofta de dimineata!
O saptamana buna sa ai!
O saptamana buna si tie