Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Gogoşi Simple
Se întâmplă că gogoşile astea, atât de populare pe la noi, au fost un fel de ţărm de neatins, o ideaţie de perfectiune, un sens ascuns încă de când eram mică. Pentru că toate mamele ştiau să facă aceste no-big-deal gogoşi, numai maică-mea făcea langoşi Anii au trecut, eu am început să ţin diete şi am uitat de ele. Apoi a crescut fiică-mea şi m-am apucat să fac dulciuri în casă. Totuşi, cumva, nu dădeam peste această reţetă pe care aparent o ştie toată lumea. Ah desigur mi-a fost spusă, scrisă, am citit-o de nu ştiu câte ori, însă întotdeauna se sfârşea cu “făină cât cuprinde”, chestie care la mine nu funcţionează. Eu ştiu numai de curry cât cuprinde, prostii de-astea. Mama continua să facă langoşi, fi-mea mânca iar eu eram din ce in ce mai frustrată. Ca toate poveştile, şi aceasta a ajuns la apogeu într-o zi, când am fost la coafor cu prietena mea. Pe drumul de întoarcere am trecut pe la bunica ei să lase ceva, iar bunica i-a dat o farfurie cu gogoşi fierbinţi, pe care a trebuit să le ţin eu în poală, fiind pasagera. Ahhh, ce chinuri! Reţeta bunicii ei era tot cu faină-cât-cuprinde! Apoi la scurt timp soarta mi-a zâmbit iar. În inbox mă aştepta reţeta de gogoşi a mamei Mihaelei, care era cu cantităţi, pe care am făcut-o pe loc, şi care a ieşit din prima! Mulţumim Mihaela pentru că ai împărtăşit reţeta cu noi, sunt delicioase. Azi, pentru că stăm acasă virusate, am făcut din nou gogoşile şi le-am pozat. Ne trebuie:
Amestecăm laptele cald cu zahărul şi drojdia şi lăsăm să se activeze cam 15 minute, într-un loc cald. Cernem făina şi batem uşol gălbenuşurile cu untul topit şi răcit. Adăugăm coaja rasă de lămâie şi laptele cu drojdie şi frământăm un aluat fin şi elastic, de mână sau la maşină. Mi-a luat cam 5 minute frământatul de mână. Daţi cu ulei pereţii castronului şi aluatul, acoperiţi şi lăsaţi să crească o oră, la loc cald. După o oră desumflaţi aluatul şi întindeţi foaie pe masa dată cu făina. Decupaţi gogoşile cu gura unui pahar şi lăsaţi-le la crescut, pe masă, încă o jumătate de oră. Încingeţi suficient ulei într-o oală şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi. Scoateţi-le pe prosop de hârtie, apoi pudraţi-le cu zahăr.
20 comments to Gogoşi SimpleLeave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
Cred ca toate mamele au reteta asta misto de gogosi goale inauntru!
Si eu le-am facut asa si au disparut in cateva minute toate!
Arata si au un gust fantastic!
Felicitari pentru reusita!
Multumesc Alina, pentru mine e nemaipomenit sa stiu sa le fac <3
…nici mama nu facea “gogosi cu paharul”…facea fiecare gogoasa in parte, framantata, formata cu mana, pusa la crescut…ce sa mai, migaleala mare…si spre deosebie de langosile mamei tale, gogosile mamei ieseau, invariabil, crude la mijloc, si rontaiam doar aluatul facut de pe margine…:)
Raluca <3
Cred ca toti avem amintiri de-astea
cred ca le fac si eu in seara asta
mersi de reteta, la naiba cu dieta…
screw dieta!
)
ieri ma uitam la reteta ta de Tartă Cu Brânză De Capră Şi Legume Caramelizate…cand aud de aluat fug de mama focului. Azi, aluat din nou:( Nu stiu sa fac, am avut o tentativa si nu am rabdare, fac praf bucataria, este o faina peste tot! Deci, astept retele care nu implica aluat.
Par gustoase gogosile tale:)
Sanda, ai dreptate, trebuie sa vina si niste retete mai dietetice
)
…tocmai am executat si eu minunatele…bun, bun!
Raluca <3
Cred ca in curand le repet si eu
fetita mea are 16 si azi mia facut o surrpiza lea reusit multumim pt reteta sunt f bune .
…
Wow, felicitari fetitei tale! I-a reusit aluat cu drojdie, e nemaipomenit!
Doua trucuri de la cineva mai in varsta si cu multa experienta in ale bucatariei:la gogosi se pune fanta in loc de lapte ,si atunci cand se prajesc,se pun in ulei cu partea de deasupra nu cu cea care a stat lipita de masa.Eu am incercat si au iesit super.Dar de obicei folosesc lapte si ies tot bune.Dar mai aplic un sfat gasit pe net:bat ouale cu zaharul si le pun dupa ce adaug toate ingredientele si aluatul este destul de gros.
Multumesc mult pentru idei!
Foarte simpla reteta, gogosile sunt delicioase.
Merci de comentariu!
Inseamna mult pentru mine sa stiu ca ies bine retetele si ca va plac <3
Cam cate gogosi ies din cantitatile astea?
Cam 30 asa, depinde de marimea paharului!
Mersi pt reteta ma apuc sa le fac
De dragul povestii voi incerca reteta!
,