
În ultima vreme, fata noastră a făcut o pasiune pentru porumbul fiert (întrebarea logică: nu putea să o facă in sezon? Nevermind
). Şi pentru că acum avem în cămară conserve de porumb dulce, am început să observ şi reţetele care-l folosesc. Aşa am găsit supa asta cremoasă şi consistentă de iarnă, cu pui, porumb şi şuncă afumată crocantă.
Luăm:
- un piept de pui
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- 1 l supă de legume
- 2 cartofi mari
- 150 g boabe de porumb
- 200 g şunculiţă afumată sau kaiser
- 50 ml smântână dulce
- cimbru
- sare, piper
Tăiem felii şunculiţa afumată şi o prăjim în ulei de floarea soarelui până se usucă. O scoatem pe o farfurioară.
În grăsimea rămasă călim ceapă tăiată solzişori şi căţelul de usturoi tocat. Adăugăm apoi carnea de pui tăiată bucăţi subţiri ca degetul şi călim bine pe toate părţile, ca să-i închidem porii. Turnăm deasupra supa de legume, cimbrul uscat, apoi cartofii tăiaţi bucăţi şi lăsăm să fiarbă 20 de minute.
Puneţi în supă porumbul din conservă şi lăsaţi să fiarbă 5 minute, apoi adăugaţi smântâna dulce. Daţi în clocot şi dregeţi de sare. Dacă supa e prea densă, adăugaţi apă până la consistenţa dorită.
Serviţi cu bacon crocant deasupra şi mult, mult pătrunjel. Puţin piper proaspăt râşnit şi am atins perfecţiunea.
Apoi să veniţi să-mi spuneţi cum a fost