Îmi plac la nebunie mâncărurile simple, din câteva ingrediente. Risi e bisi (orez şi mazăre, adică) e o mâncare uşoară, condimentată cu brânză, care mă face să-mi aduc aminte de vremurile în care o oripilam pe maică-mea mâncând pilaf cu telemea. Ce vremuri!

Luaţi:
- o ceapă
- o tulpină de ţelină
- un căţel de usturoi
- 250 g mazăre
- 200 g orez pentru risotto
- 50 g unt
- 30 parmezan
- 1 litru supă de pui strecurată
Călim ceapa tocată, usturoiul zdrobit şi tija de ţelină dată pe răzătoarea mică în puţin ulei de măsline, până când ceapa devine translucidă. Adăugăm mazărea şi orezul şi călim încă un minut, apoi începem să punem supă de pui fierbine, câte un polonic odată, până o terminăm.
Când e gata, amestecăm în orez untul şi parmezanul. Dregem de sare şi servim cu poftă mare.
Am găsit reţeta în cartea lui Paolo Tulio, “Cooking Italian”, una dintre cele mai amuzante şi edificatoare cărţi de bucătărie italiană pe care le-am citit până acum şi pe care v-o recomand cu drag.
Să fiţi iubiţi!
ce-mi plac combinatiile astea! pilaf cu telemea- me too!!!
Nu degeaba suntem surori, pisi!
Italienii astia si ciudateniile lor
. Nu se simte usturoiul, se simte parmezanul… bun, bun de tot!