
Luăm câte jumătăţi de piept de pui dorim, le curăţăm bine de grăsime şi le uscăm. Dăm prin ulei de măsline dres cu boia, apoi tăvălim prin amestec de pesmet, parmezan, sare şi rozmarin tocat. Punem în vas termorezistent cu capac şi dăm la cuptor, la 180 de grade, până se face. Cam 30 de minute.
Între timp, punem la fiert o oala cu apă şi puţină sare. Tăiem broccoli în florete si fierbem timp de 3 minute maxim, apoi scurgem de apă. Curăţăm 2 căţei de usturoi şi-i dăm pe răzătoarea mică.
Încingem două linguri de ulei de măsline în tigaie, apoi luăm de pe foc şi perpelim în ulei usturoiul. Adăugăm broccoli şi amestecăm bine. Asezonăm, după gust, cu puţină zeamă de lămâie.
Punem în farfurie căte o jumătate de piept de pui şi broccoli şi presărăm parmezan.
Oh-cât-de-bun mâncăm la dietă!
suna bine
Piece of cake, fatah
)