Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Plăcintă Cu CiuperciA venit în sfârşit toamna! Ştiu ca multă lume o să mă înjure pentru ce urmează să spun, însă eu adorrr vremea asta ploioasă, friguroasă, cu aer curat şi tăios. Şi care te îndeamnă sa dai drumul la cuptor şi să umpli casa de miros bun. Şi vă rog să mă credeţi, asta e una dintre cele mai bune plăcinte pe care le-am mâncat vreodată. Consistentă, delicioasă şi parfumată. Am făcut-o sâmbătă şi s-a mâncat aproape pe loc, iar astăzi vreau să o fac iar pentru că am rămas toţi cu gândul la ea. Cantităţile sunt pentru o tavă de 25/25cm. Ingrediente: Pate Brisee
Umplutură:
Începem cu umplutura, pentru că durează mai mult prepararea ei. Curăţăm o ceapă, o tocăm mărunt şi o punem la călit în 2 linguri de ulei vegetal. Curăţăm pieliţă ciupercilor, le tocăm bucăţi mici şi le punem peste ceapă, la foc foarte mic, cu sare. Le lăsăm acolo până scade complet zeama. E important să fie uscate bine. Le punem apoi la răcit. Până scad ciupercile avem timp să facem alatul. Am ales de data aceasta să fac pate brisee şi am făcut reţeta lui Michel Roux, pentru că am încredere în reţetele lui. Nici de data asta nu m-am înşelat, reţeta e foarte bună. Procedăm aşa: punem făina într-un bol, facem o adâncitură în mijloc şi punem acolo untul, ouăle, zahărul şi sarea. Combinăm mai întâi ingredientele din mijloc cu vârful degetelor, apoi începem să tragem făină de pe margine şi o încorporăm (aici eu am folosit un pastry blender, dar merge şi cu mâna). Când obţinem o consistenţă de firimituri, adăugăm lingura de lapte, omogenizăm, dăm formă rotundă, învelim în folie alimentară şi băgăm la frigider pentru o oră. (N.B: Aluatul acesta ţine 4-5 zile la frigider şi până la 3 săptămâni în congelator!) S-a răcit umplutura? Adăugăm ouăle bătute, mărarul tocat mărunt, caşcavalul ras mic şi piper după gust. Amestecăm bine. Întindem o foaie din ceva mai mult de jumătate din aluat şi o punem pe fundul tăvii, cu margine. O înţepăm din loc în loc cu furculiţa. Punem umplutura în tavă şi nivelăm bine. Întidem a doua foaie de aluat, o punem deasupra şi unim pe margine cu foaia de dedesubt cu o pensetă. Dacă doriţi, puteţi opri puţin aluat pentru a face decoraţiuni cu ajutorul formelor pentru biscuiţi sau cu cuţitul. Eu am făcut nişte frunzuliţe şi ciupercuţe. Dar asta e total opţional. Plăcinta e gata asamblată, nu rămâne decât să o ungem cu amestec de ou şi lapte şi să o dăm la cuptor, la 200 de grade. După 30 de minute, când e aproape gata, o mai ungem o data cu ou. O mai lăsam 15 minute şi e gata, o scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească în tavă. Servim rece, cu salată. Servim cu poftă. Să vă fie de bine! 11 comments to Plăcintă Cu CiuperciLeave a Reply to germana sux « my own private coconut island Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2019 Prin Casă - All Rights Reserved |
Si eu ador vremea ploioasa de toamna! Merci pentru reteta, o pandesc de ieri de cand am vazut poza, abia astept sa o reproduc! ♥
Ioana, ma bucur ca-ti place! Este simpla si… perfecta. Sa-mi spui cum ti-a iesit!
xoxo
Am facut placinta de ciuperci. E un miracol ca nu s-a mancat din prima ora, mai bine zis ca nu am mancat-o EU din prima ora. Dar cum ma lupt cu silueta m-am abtinut eroic si iau cate o bucatica mica asa din cand in cand. Delicioasa. Urmeaza sa fac cu carne de vita si nu o sa ma mai opresc pentru ca niciodata nu mi-a iesit aluatul de placinte, se rupea, se lipea de masa. Asta in schimb si usor de facut si bun si nici n-am avut probleme sa-l pun in tava. Totusi nu stiu cum ar fi o placinta cu mere sau cu branza cu aluatul asta? Ca mi s-a parut ca merge incredibil de bine pentru placinte sarate nu dulci. Ai incercat?
Androix :* chiar vroiam sa te intreb cum t-a iesit, ma bucur mult ca-ti place! Iuhuuu!
, trebuie facute mai rar!
Si eu vreau sa fac in curand o placinta cu carne de vita, dar vorba ta… silueta
N-am folosit aluatul acesta decat la tarte si placinte sarate. Cred ca la placinta dulce trebuie pate sucree… iti promit ca foarte curand o sa il scriu si o sa fac o placinta cu el, si eu sunt curioasa de cum se comporta!
Te pup!
S
de vreo doua ore patrulez prin bucatarie in jurul cratitei in care scad ciupercile. am tot luat din ele, ca lesinam de pofta, si tare mi-e ca pana termina ele de scazut, se termina cu totul
)
)
pe principiul ricottei
Nu, nu mai manca din ele!! Dear god tie trebuia sa-ti spun sa iei un kil jumate de ciuperci!
as intra in detalii dar.. sorry .. am treaba cu furculita
T-am zis eu ca e cea mai buna ever!
[...] sa produc za placinta. Mi-e lene sa dwl poza acum, ca-s plina ca un porc, da’ zic: placinta asta e absolut [...]
[...] Cu Carne Plănuiesc să fac plăcinta asta cam de când am făcut plăcinta cu ciuperci, care a avut un binemeritat succes nebun. Folosesc aproximativ acelaşi aluat şi un amestec de [...]
[...] In fine. L-am calmat cu niste smarties, din care a mancat una sau doua, dar macar s-a potolit. A stat cuminte in paturica pe fotoliu cat am terminat eu de mancat, dupa care m-am apucat sa fac niste ciuperci la gratar, ca zaceau prin frigider de sambata, si n-apucasem sa le transform in placinta. [...]