OK, o tocană de vită n-o să câştige niciodată un concurs de frumuseţe, dar sigur o să câştige concursul de best comfort food când tot restul familiei e răcită iar tu, ca un făcut, n-ai nici pe naiba, deci eşti numai bună de alergat de colo cu o cană de ceai în mână şi un termometru în dinţi.

Aşa că mai mult ca oricând chem înapoi vacanţa. Şi mâncarea din vacanţă, şi, dacă se poate, lipsa de griji, vă rog!
O mâncare uşor de făcut: adunăm în oală carne de vită cuburi, o ceapă tocată mărunt, un morcov ras, 3 căţei de usturoi, două linguri de ulei de măsline, o conservă de roşii bucăţi peste care turnăm un pahar de vin (roşu am avut eu, merge şi alb).
Deasupra punem o lingură generoasă de premix pentru pastitsada (scorțișoară, nucșoară, enibahar, cuișoare, piper, coajă de portocală uscată, sare grunjoasă şi zahăr)…

Punem capacul, dăm focul mic şi lăsăm să fiarbă 3-4 ore, până se pătrunde carnea bine de tot. Când e gata fierbem nişte paste scurte, punem un polonic de pastitsiada deasupra şi răspândim puţin parmezan ras fin deasupra.
Să vă fie de bine şi sa fiţi sănătoşi.