Îmi era dor să am brioşe dimineaţă, la cafea…

Ingrediente:
- 225 g făină albă
- o linguriţă praf de copt
- 140 g zahăr tos
- 2 ouă
- 80 g unt topit
- 100 ml lapte
- 100 g picături sau bucăţele de ciocolată
- 6 cireşe confiate
- 20 g unt moale
- 50 g zahăr pudră
Încingem cuptorul la 180 de grade şi punem hărtii de copt în tava de brioşe.
Apoi procedăm simplu, ca întotdeauna la brioşe: cernem ingredientele uscate (făina, zahărul şi praful de copt) într-un bol şi batem pe cele ude (untul topit, laptele şi ouăle)împreună în alt bol. Turnăm amestecul de ingrediente ude peste cele uscate şi amestecăm până sunt încorporate, dar fără exces de zel. Adăugăm şi picăturile de ciocolată şi amestecăm.
Punem compoziţie cu lingura în formele de brioşe, umplăndu-le cam trei sferturi. Dăm la cuptor 20-25 de minute, până sunt rumene şi ferme.
Le lăsăm să se odihnească în tavă încă 10 minute, apoi le scoatem pe un grătar şi le lăsăm să se răcească complet.
Batem untul moale cu zahărul pudră. Punem căte puţin deasupra fiecărei brioşe şi încheiem cu câte o jumătate de cireaşă confiată. Au ieşit superbe ca o zi de primăvară şi tare delicioase!

Să aveţi o duminică leneşă
super. Copiilor le-au placut tare mult
data viitoare o sa le fac poze cand mananca fericiti din ele
Merci Cristina!