Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Tarte Cu Marţipan Şi Mere Caramelizate
N-am mai făcut de ceva timp un dulce cu mere însă am fost provocată de concursul de pe pagina Laurei Adamache. Pentru că şi eu, la fel ca orice alt om care bucătăreşte, leşin la vederea unui set bun de cuţite. Şi trebuie să le am. Trebuie. Ingrediente aluat:
Ingrediente umplutură
Pregătim mai întâi aluatul, care este nimeni altul decât pate sucree: punem făina într-un bol, facem o adâncitură în mijloc, unde punem zahărul pudră, sarea şi untul. Le amestecăm mai întâi pe acestea cu degetele, apoi începem să tragem de pe margine făină. Cănd terminăm de amestecat obţinem nişte firimituri. Adăugăm şi ouăle, frământăm puţin şi dăm la frigider pentru o oră. După ce se răceşte bine aluatul îl pumen în formele de tartă şi-l întindem cu degetele. Îl înţepăm din loc în loc cu o furculiţă, îl acoperim cu hârtie de copt pe care punem fasole uscată sau biluţe de ceramică pentru copt (cine are) şi dăm la cuptor pentru 15 minute, la 180°C. Între timp ne ocupăm de mere: le tăiem sferturi, le scobim şi le feliem gros. Încingem 50 g unt într-o tigaie, adăugăm merele, zeama de lămâie, zahărul şi scorţişoara şi călim la foc mare până se evaporă aproape de tot lichidul. Scoatem tartele goale din cuptor şi le lăsăm să se răcească puţin. Umplem fiecare tartă cu marţipan, pe care îl aplatizăm cu degetele, cu grijă, să nu le rupem . Aşezăm deasupra feliile de măr caramelizate, stropim cu restul de caramel şi dăm la cuptor pentru încă 10 minute. Le scoatem, le lăsăm să se odihnească în forme un sfert de oră, apoi le scoatem pe un grătar. Serviţi cu frişcă, cu îngheţată de vanilie sau pur şi simplu. Crusta de unt se topeşte în gură, marţipanul se simte intens şi aromat, merele sunt parfumate şi răcoroase. Un deliciu, vă spun. Enjoy! September 18th, 2011 | Tags: dulciuri cu mere, pate sucree, retete tarta, tarta cu martipan si mere caramelizate | Category: Dulciuri Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |