Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Pizza CapricciosaMănânc o felie de pizza chiar acum, în timp ce scriu, şi mă gândesc la cât de multe am învăţat în ultimul an – mai ales în materie de aluaturi. Azi am făcut aluatul de pizza la ochi, pentru că deja nu mai am nevoie să măsor proporţiile şi ştiu condiţiile esenţiale pentru a obţine un aluat de pizza crocant, uscat, subţire, adică exact aşa cum trebuie să fie. De exemplu: - orice ar zice reţeta, folosiţi făină de panificaţie, adică 550, 650. Nu folosiţi făină 000! - drojdia uscată se dizolvă în apă caldă (47 grade Celsius). Apa rece o omoară. - cuptorul trebuie încins la maxim înainte de a băga pizza, şi e ideal să aveţi şi o piatră pe fundul lui, sau o tavă groasă. - nu radeţi mozzarella peste celelalte ingrediente pentru că lichidele se vor scurge în aluat, în loc să se evapore. Tăiaţi-o cuburi şi puneţi-o imediat după sos. Dar să trecem la fapte! Aluat:
Cerneţi făină şi sarea într-un bol. Combinaţi drojdia cu apa şi lăsaţi 3-4 minute, până vedeţi că se activează drojdia. Turnaţi apoi lichidul peste făină şi formaţi aluatul. Frământaţi energic timp de 10-15 minute până când aluatul devine neted şi elastic. Puneţi-l într-un bol curat uns cu ulei, acoperiţi-l şi lăsaţi-l la crescut timp de oră şi jumătate – două ore. Sosul:
Puneţi toate ingredientele în blender şi faceţi-le praf. Vărsaţi compoziţia într-o oală mică şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până scade o treime din lichid. Odată ce le avem pe acestea gata, pornim cuptorul la maxim şi aşezăm o piatră sau o tavă groasă pe fundul acestuia. Luăm aluatul cu mâinile înfăinate, îl dezumflăm cu grijă şi-l întindem în tavă cu degetele, formând o margine. Întindeţi sosul cu ajutorul lingurii apoi puneţi deasupra ingredientele pentru pizza capricciosa:
Şi daţi la cuptor pentru 10-15 minute. Desfaceţi o bere şi mai departe nu cred că mai aveţi nevoie de indicaţii Dacă aveţi copil care nu apreciază anghinarea, faceţi separat o pizza clasică cu sos, mozzarella şi cârnaţi/muşchi/salam/şuncă/whatever. Vă doresc un weekend minunat! 1 comment to Pizza CapricciosaLeave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
[...] făcut aluatul şi passata exact la fel ca la pizza Capricciosa. Am întins aluatul, am pensulat passata şi peste ele am pus mozzarella bucăţi, conţinutul [...]