Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Vinete Cu ParmezanÎn mod cert, asta e vara vinetelor la noi în casă… Ce trebuie să ştiţi despre mine este că în fiecare sezon dezvolt câte o obsesie devastatoare Acum câţiva ani, de exemplu, am iubit dovlecelul şi l-am gătit în toate poziţiile. Câte chifteluţe am mâncat, cât pilaf, câtă salată cu mujdei! Aţi zice, no big deal, legume. Însă la cum mă ştiu, e foarte posibil ca vara viitoare să mă îndrăgostesc de leguma numită porc. Dar să nu divaghez, ziceam de vinete. Dacă acum ceva timp ştiam să fac salată şi zacuscă, anul ăsta am pus mâna pe câteva cărţi de bucătărie italiană. Şi de atunci experimentez, şi uneori vă arăt şi vouă. Ingrediente:
Luaţi vinete tinere, care nu au foarte mulţi sâmburi. Tăiaţi-le felii de 1,5 cm, presăraţi sare şi lăsaţi-le la scurs într-o sită măcar jumătate de oră. Ştergeţi-le cu un prosop de bucătărie şi prăjiţi-le în puţin ulei, până se pătrund. (Paranteză ca să explic cum se prăjesc în puţin ulei, când se ştie că vinetele absorb foarte mult ulei. Eu fac asta folosind două metode: ori ung feliile de vinete cu ulei, folosind o pensulă, ori torn ulei într-o farfurie, dau feliile de vinete prin ulei foarte rapid, apoi le aşez în tigaie. Astfel nu înghit prea mult şi rămân dietetice.) Cum spuneam, le prăjim şi le scoatem pe prosoape de hârtie, la răcit. Numai bine avem timp să facem sosul: aruncăm în blender roşiile cu tot cu zeamă, verdeţurile, căţelul de usturoi şi zahărul. Le facem praf şi e gata sosul. Le asamblăm aşa: turnăm un strat subţire de suc de roşii, apoi aşezăm un strat de vinete… Radem deasupra mozzarella, stropim iar cu sos, aşezăm iar vinete şi tot aşa, terminând cu sos. Acoperim cu mozzarella şi parmezan. Acuma, eu am dat nişte cantităţi, însă nu va sfiiţi. There is no such thing as too much mozzarella! Dăm la cuptorul încins la 200°C pentru 20 de minute, sau până se rumeneşte brânza. Bun, bun de tot, vă spun. Să vă fie de bine! August 7th, 2011 | Tags: bucatarie italiana, retete italiene, vinete cu parmezan | Category: Uscături 6 comments to Vinete Cu ParmezanLeave a Reply to sabrina Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
arata senzational, imi ploua-n gura deja
intrebare: dai vinetele cu sare dupa ce le prajesti?
Nu, eu zic ca ramane suficienta sare de la prima faza, cand le pui la scurs. Plus ca mai ar sare parmezanul… dar depinde de gusturi. Eu incerc sa cut down za salt so…
sorry, my bad, nu am fost atenta, pentru ca baleam pe tastatura. n-am vazut unde le dadeai cu sare inainte sa le pui la scurs, pentru ca in cap aveam doar produsul finit
)
Sa-mi zici cum au iesit <3 :*
Nu le taiem felii ci..RONDELE
Whatever