Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Tarte Cu Feta Şi Ceapă VerdeŞtiu că nu e vreme de aprins cuptorul, însă tartele astea sunt atât de bune reci, că merită tot efortul. Puteţi să faceţi mai multe tarte mici sau o tartă mare, cum vă place. Ingrediente:
Puneţi aluatul în forme şi daţi imediat la congelator. După ce s-au întărit, coaceţi-le în orb cu hârtie de copt deasupra şi boabe de fasole uscate puse ca greutate, pentru 15 minute, la 180°C. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie şi puneţi la înmuiat jumătate din cantitatea de ceapă, tocată mărunt, împreună cu lingura de zahăr. Cănd devine aurie, luați de pe foc şi puneţi deasupra cealată jumătate de ceapă tocată. Amestecaţi şi lăsaţi să se răcească. Bateţi într-un bol ouăle, apoi adăugaţi brânza sfărâmată grob, pătrunjelul, ceapa verde şi piperul. Amestecaţi bine şi puneţi cu lingura compoziţie în formele pregătite. Daţi la cuptor pentru 20-25 de minute sau până se coace compoziţia, iar aluatul e rumen bine. Scoateţi pe un grătar şi lăsaţi să se răcească. Pentru copiii mofturoşi facem o compoziţie de ou, brânză şi cârnaciori. Serviţi calde sau reci, cu salată şi un pahar de vin roşu. Sunt bune de luat la picnic sau la pachet, pentru prânzul de la birou. Ceapa caramelizată le dă un gust divin, în timp ce ceapa verde le păstrează aroma de prospeţime de vară. O nebunie! Enjoy! August 24th, 2011 | Tags: aluat de tarta, pate a foncer, retete tarte, tarte feta ceapa verde | Category: Uscături 6 comments to Tarte Cu Feta Şi Ceapă VerdeLeave a Reply to sabrina Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2019 Prin Casă - All Rights Reserved |
cat de bune trebuie sa fie :X
Merci… sunt bune de tot. xoxo
DAR CE INSEAMNA coaceţi-le în orb …VA ROG NU RADETI …INCERC SA AM SI EU DE-AFACE CU BUCATARIA . MULTUMESC!!!
Draga Gaby, în timp ce scriam reţeta mă gândeam dacă n-ar fi bine să dau mai multe explicaţii, deci n-am de ce să rad!
Inseamnă să le coci fără umplutură, respectiv se tapetează forma de tartă cu aluat, se acoperă cu hârtie de copt peste care se pun boabe uscate de fasole sau biluţe speciale din ceramică şi se coc până la un anumit punct. Pentru aceste tarte se coc pe jumătate, cât să-şi păsteze forma. Însă daca vrem să le umplem cu cremă şi să le decorăm cu fructe, le coacem de tot, până devin aurii.
Sper că acum se înţelege mai bine, nu ezita însă să imi pui întrebări!
Mulţumesc pentru vizită şi spor la gătit :*
exact asta vroiam si eu sa intreb: ce inseamna copt la orb. si zici ca gasesc la supermarket aluat d-asta?
Blo, aici se gaseste la Mega Image pate brisee. Cel pe care il fac eu este pate a foncer, care e mai rezistent putin.
Dar trebuie sa fie si la voi.
Pupici :*