După cum se poate vedea sunt cuprinsă de furia brioșelor.

Ingrediente:
- 250g făină
- 4 lingurițe praf de copt
- 85g zahăr tos
- 100g unt de arahide
- 2 ouă mici sau unul mare
- 60g unt, topit și răcit
- 175ml lapte
- 100g caramele de vanilie, tocate
- 150g arahide, decojite și tocate mare
Încălziți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtii speciale pentru brioșe în tavă. Sau ungeți cu unt forma.
Cerneți într-un bol făina și praful de copt, apoi adăugați zahărul și untul de arahide și amestecați până se formează firimituri. De curând mi-am cumpărat un pastry blender și mi se pare minunat pentru operațiunile astea, vă recomand cu căldură.
Bateți ouăle împreună cu laptele și untul topit și răcit. Faceti o groapă în mijlocul ingredientelor uscate și turnați acolo amestecul lichid. Adăugați și caramele tocate si amestecați ușor până se omogenizează. Nu faceți exces de zel.
Puneți cu lingura aluatul în formele pregătite, umplându-le cam 2/3 și rășpândiți deasupra arahidele zdrobite. Dați la cuptor pentru 25 de minute sau pănă sunt aurii și ferme la atingere. Scoateți-le și lăsați-le să se odihnească în forme încă 5 minute. Apoy enjoy și, ca mine, împărțiți cu o prietenă specială.
Buna,
Ai putea sa imi spui te rog de unde ai cumparat pastry blender-ul? Caut de ceva timp si numai nu vrea sa il gasesc.
Multumesc
L-am cumparat din Irlanda. In Ro nu am gasit nici eu…