Imi plac foarte mult vinetele și încerc toate rețetele pe care le găsesc. Dacă rețeta cuprinde și cuvinte cheie ca “parmezan” sau “busuioc”, ei bine, e clar o rețetă pentru mine.

Ingrediente:
- două vinete medii
- trei roșii mari
- 100 ml smântână dulce
- un ou
- un cățel de usturoi
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- trei linguri de parmezan ras fin
- 100 g cașcaval
- sare, piper
Mai întâi feliem vinetele (cam jumătate de cm grosime), le dăm cu sare și le lăsăm la scurs o jumătate de oră. Le ștergem apoi de apă și le prăjim ușor în ulei de măsline. Le scoatem pe prosoape de hartie ca să eliminam uleiul în exces. Feliem subțire roșiile.
Batem oul, adăugăm smântâna dulce, parmezanul ras și usturoiul tocat foarte mărunt.
Așezăm în formă feliile de vinete și roșii, distribuite uniform, presărând din loc în loc busuioc tocat. Turnăm compoziția de ou și smântână și împrăștiem deasupra cașcavalul ras.
Dăm la cuptor pentru trei sferturi de oră sau până se face și are crustă aurie.
De mult timp n-am mai mâncat ceva atât de delicios! Gustul de vinete și roșii parfumate cu puțin usturoi și busuioc – ceva divin.
Să vă fie de bine.
E adevarat ca vinetele sunt nemaipomenite in orice combinatie.
Si mie imi pac mult mai ales proaspete,in sezon.
Da, au un gust deosebit! Vreau sa incerc cat mai multe retete in perioada asta
Imi fac cu ochiul retetele turcesti…