Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
ChapatisChapatis sunt un fel de paini indiene necrescute, care se fac din făina chapati, o făină integrală macinată foarte mărunt. Eu, evident, am avut făină integrala obișnuită, de la supermarket. Am folosit:
Amestecăm într-un bol făina și sarea, apoi facem o gaură în mijloc. Treptat adăugăm apa, amestecând cu degetele. Potrivim de făină sau apă, după cum e cazul. Frământăm aluatul pentru 7-10 minute, până ce devine elastic. Invelim în folie și lăsăm să se odihnească pentru o jumătate de oră. Împărtim aluatul in 8-10 bilute (mie mi-au ieșit 9 Încingem o tigaie de teflon și punem în ea o bucată de aluat. Când se umflă de bule, o întoarcem pe partea cealaltă, presând-o tot timpul cu o spatulă (altfel de face balon, practic perna de aer e completă în interior). Cănd nu se mai umflă, o întoarcem iar pe prima parte. Apoi o punem în farfurie. Facem la fel cu fiecare chapati. Va spun sincer, pâinicile sunt minunate (fiică-mea a mâncat imediat două, așa goale) și fantastic de ușor de făcut. Eu mă învârt pe lângă rețeta asta de foarte mult timp; am citit rețete, am urmărit tutoriale și eram sigură ca nu o să fie ușor de făcut însă au ieșit perfecte din prima. Cred ca merge foarte bine pe post de lipie, numai bune de umplut! Și-s din făină integrală, fără grasime, deci dietetice. Diseară o să vă arăt și lângă ce am mâncat aceste minunate Chapatis, stay tuned! June 10th, 2011 | Category: Orientale 1 comment to ChapatisLeave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
[...] Chapatis [...]