Mergem tot înainte cu dieta și cu metodele de gătit puiul cât mai savuros. Rețeta de azi este a lui Rachel Allen, am citit-o stând în picioare în fața raftului de cărți culinare de la Eason, în Dublin. Cred că e o rețetă clasică sau, oricum, ar merita să fie.
Am avut:
- 6 bucăți de pui
- 1 căpățână de usturoi
- sucul și coaja rasă de la o lămâie
- 200 ml vin alb
- rozmarin
- sare, piper, ulei de măsline
Primo, prăjim bucățile de pui în ulei de măsline, la foc măricel. Aveți grijă să fie rumenit, ca să nu arate prea anemic la final
. Când e pătruns și arată auriu, scoateți repede pe o farfurie și aruncați uleiul plin de grăsimi.
Puneți în tigaie coaja și zeama de lămâie, vinul, cățeii de usturoi în coajă, 200 ml de apă și frunzele de rozmarin. Amestecați bine, apoi așezați cu grijă bucățile de pui și fierbeți la foc mic până scade sosul (cam 30 de minute).
Ca garnitură am prăjit niște felii de baghetă și le-am uns cu puțin usturoi gătit și cojit. Puneți pe farfurie două bucăți de pui, câteva rondele de baghetă și stropiți cu puțin sos aromat din tigaie. Decorați cu rozmarin proaspăt.
Mai e nevoie să spun că e delicios, aromat și că se topește în gură?
Enjoy!