Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Brioșe Cu Caise Și PortocaleAstea-s niște brioșe tare catifelate, o combinație la care nu ne-am gândi, însă vă garantez că-s delicioase! Ingrediente:
Pornim cuptorul la 200 de grade. Răzuim coaja portocalelor, apoi le stoarcem. Tăiem în bucăți cât mai mici caisele și le punem la înmuiat în sucul de portocală amestecat cu coaja rasă, pentru 30 de minute. Punem untul și zahărul într-un bol și amestecăm cu mixerul bine. Adăugăm pe rând ouăle, iaurtul și mierea. Acum e momentul să schimbăm mixerul cu o lingură de lemn. Turnăm peste compoziție caisele împreună cu zeama de portocală și amestecăm, nu vă speriați de aspectul brânzit: Apoi cernem deasupra făina combinată cu praful de copt, pe care le înglobăm cu mișcări de jos în sus. Nu amestecați prea mult! Important e sa nu mai fie nimic uscat în bol. Turnați compoziția în tavă de brioșe mari unsă cu unt sau căptușită cu hărtie de copt. Eu am cumpărat de la Metro forme mai mari (compoziția asta nu se pretează la forme mici) și am pus hârtie de copt specială. Vestea bună e ca formele se pot folosi din nou dacă nu turnăm compoziția direct în ele. Tinem în cuptor între 25-30 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului înainte de 20 de minute, riscați să vi se “scufunde” brioșele. Ies 14 bucăți. Delicioase! Poftă bună. April 5th, 2011 | Tags: briose caise uscate portocala, dulciuri de casa, retete briose, retete muffins | Category: Dulciuri Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |