Ca persoană care iubeste tartele (mă repet, știu, deja e prozelitism
) am încercat nenumărate combinații de făină, unt, ou și apă. Acum însa am găsit rețeta lui Michel Roux (senior), sunt fericită, nu trebuie să mai încerc nimic: omul ăsta e perfect. Rețeta la fel.
Pentru aproximativ 500 g aluat ne trebuie:
- 250 g făină
- 125 g unt, tăiat bucățele, puțin moale
- 1 ou
- 1 linguriță zahăr tos
- 1/2 linguriță sare
- 40 ml apă foarte rece

Punem făina pe masă sau în castron, facem o gaură în mijloc și punem untul, oul, zahărul și sarea. În primă fază, amestecăm cu degetele elementele din mijloc până obtinem o cremă, încercând să atingem cât mai puțin făina.

Încetul cu încetul, începem sa stropim cu făina de pe margine, tot cu degetele, amestecăm totul până la o textură granulată.

Adăugăm apa rece și amestecăm repede până se leagă aluatul. Dacă se lipește de degete, mai adăugați o mână de făină. La sfârșit, împingeți cu podul palmei aluatul de 3-4 ori ca să îl faceți bilă.

Înveliți în folie de plastic și dați la frigider câteva ore. Așa am făcut și eu, de altfel, așa că diseara o să vedeți ce fac cu aluatul; între timp merg la Pilates să dau jos mâncarea irlandeză de pe talie. Wish me luck!
PS: Aluatul stă foarte bine până la o săptămână în frigider și până la 3 luni în congelator.
[...] Aluat De Tartă “Flan” (Pâte a Foncer) [...]
[...] g aluat de tartă „flan” (alternativ, puteţi cumpăra de la Mega pate [...]
[...] folosit veşnicul meu aluat de tartă aluat de tartă „flan”, [...]
[...] 500g aluat de tartă [...]
[...] 300g aluat de tartă [...]