Asta e încă o tartă din categoria “au mai rămas câteva ciuperci, ce fac cu ele?” – in curând chestia asta va deveni o categorie în blog, presupun.

Am avut:
- 4 cartofi medii
- o ceapa mijlocie
- 10 ciuperci Champignon mici
- 2 oua
- 100 ml smântână dulce
- sare, piper, amestec de fulgi de roșii uscate, usturoi și busuioc
- o felie de cașcaval
Mai intâi, tăiem ceapa fideluță și cartofii în felii de jumătate de centimetru și le punem la înmuiat în tigaie, cu puțin ulei de măsline, la foc foarte mic. Amestecăm din când în când cu o spatulă. Când avem cartofi doar pe jumătate pătrunși, lăsăm la răcit.
Tăiem ciupercile în jumătate. Batem ouăle cu sare, piper si fulgi de roșii uscate, usturoi și busuioc, apoi adăugăm în amestec smântâna dulce.
Așezăm în tavă cartofii și ceapa, răspândim ciupercile și turnăm compoziția de ou. Radem deasupra cașcavalul și dăm la cuptor la 200 de grade cam 30 de minute. Lăsăm puțin la răcit și servim. E bun și rece, a doua zi, de luat în caserola pentru prânz, la birou.
Poftă bună!