Gata și fursecurile pentru Moș Crăciun, numai bune de pus sub brad peste câteva zile, după ce s-au frăgezit. Am făcut o rețetă simplă, decorată frumos, poftiți, iubiți:

Am avut:
- 170 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 140 g marțipan
- 400 g făină
- 1/2 plic praf de copt
Plus 5 linguri cu vârf de zahăr pudră si bomboane argintii (am găsit la Mega, firma Orlando) pentru decorat. Piece of cake!
Frecăm untul și zahărul cu ajutorul mixerului până se face spumă. Adăugăm oul, mai dăm cu mixerul. Dăm pe răzătoarea mică marțipanul, amestecăm iar. Acum începem să adăugăm treptat făina amestecată cu praf de copt, cam 100 de grame o data și frământăm puțin. Gata aluatul care ia calea frigiderului pentru o jumătate de oră. E momentul să pornim cuptorul la 180 de grade.
Luăm o bucată de aluat și întindem cu sucitorul în strat subțire pe blatul dat foarte bine cu făină. Trebuie atenție la asta, adică mai miscați aluatul din când în când să fiți siguri că nu s-a lipit de blat. Altfel după ce decupați formele nu le veți putea lua întregi de acolo. Așa, decupăm și dăm la cuptor pentru cam 10 maxim 12 minute. E important să rămână albe, deci stați cu ochii pe ele.
Când le scoateți din cuptor aveți grijă să le puneți pe o suprafață dreaptă pentru că durează câteva minute până se întăresc. Faceți o glazură din zahăr pudră și puțină apă și pensulați-le cât sunt calde, apoi puneți deasupra bomboanele argintii, câte una pe fiecare colț la steluțe și câte trei pe fiecare aripă a îngerașilor. Asta e o treabă ceva mai migăloasă dar Moșul sigur va aprecia efortul. Important: dați afară din bucătărie oricine e predispus la furat bombonele
.
Lăsăm să se întăreasca glazura câteva ore, apoi le punem în cutie de metal tapetată cu hărtie și băgăm în cămară. Vor fi numai bune de Crăciun!

ce frumoase !
Merci :*