Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Cornulețe Cu BrânzăCum trebuie și ceva sărat de sărbători, de ronțăit la o bere între mese… de obicei fac saleuri, însa am vazut de mult o rețetă pe Culinar pe care am salvat-o la favorite și căreia acum i-a venit vremea. Ingrediente:
Scoatem ingredientele cu câteva ore înainte, să fie la temperatura camerei când ne apucam de lucru. Pornim cuptorul la 200 de grade să facem cald în bucătarie. Facem mai întâi maiaua din toată apa călduța, drojdie, lingurița de zahăr și 3 linguri de făină. O lăsăm la crescut jumătate de oră, timp în care preparăm umplutura: radem telemeaua și cașcavalul și amestecăm cu un ou. Maiaua crescuta arată așa: Acum, într-un castron mare, punem făina, laptele, uleiul, lingurița de sare și maiaua și frământăm un aluat elastic. Eu am frământat cam 5 minute și a fost OK. Îl lăsăm la crescut o oră. Ia uite-l ce mare s-a făcut: Îl împărțim în 14 bucăți mici. Întindem cu sucitorul fiecare bucată, rotund, de mărimea unei farfurii, apoi tăiem in 6. Punem o linguriță de compozitie pe fiecare triunghi și rulăm cornulețe. Le ungem cu un amestec de ou bătut si 3 linguri de iaurt, apoi presărăm deasupra mac, chimen, susan, ce vă place. Le punem în tavă și le lăsăm la crescut înainte de a le da la cuptor. În tavă, din loc în loc, punem câte un vârf de cuțit de margarină. O super-invenție asta, le face mai crocante. La cuptor stau cam 20 de minute, până devin aurii. Sunt foarte spornice, cred că mi-au ieșit 80 de bucăți. Singura mică problemă e ca se mănâncă în neștire, dar, mă rog, avem derogare de la dietă în perioada asta Vă pup. December 21st, 2010 | Tags: cornulete sarate, cornulete umplute, gustari, retete de craciu, uscaturi | Category: Uscături Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |