Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Quiche LorraineParis! Azi brusc mi s-a făcut pofta de Quiche Lorraine… și dor de plimbare prin Montmartre. Eh… Ingrediente: Blat
Umplutură
Incălzim cuptorul la 200 de grade. Dăm pe răzătoarea mare untul rece, adăugăm apa minerală, praful de copt și treptat, făina, până obținem un aluat tare și elastic. Îl trântim pe blatul presărat cu făină și-l întindem cu sucitorul. Îl ridicăm și-l așezăm deasupra tăvii, decupăm aluatul în plus, îl înțepăm bine cu furculița și-l băgăm în cuptor. În cele 15 minute în care stă aluatul în cuptor preparăm umplutura, aici chiar nu e nevoie de multe explicații, batem ouăle și adăugăm smântâna, șunca tăiată fideluță și emmentaler ras. Turnăm amestecul deasupra blatului semi-copt, mai stropim cu o mână de cașcaval ras și băgăm din nou la cuptor până se coace. Iese foarte bună, fără exceptie. Așa arată scoasă din cuptor: Acum, desigur, cel mai bun quiche l-am mâncat în Paris, într-un restaurant mic din Montmartre: Chez Ginette de la Cote D’Azur, un loc numai bun de oprit după ce ți-ai rupt picioarele urcând scările de la Sacre-Coeur. Ce e nemaipomenit este ca quiche de anul ăsta era absolut identic cu cel de acum 4 ani, inclusiv dressingul de la salată era exact la fel, chestie care mie imi place foarte foarte mult. Poză de astă-vară: Însă până una-alta, servim quiche făcut acasă, cu salată verde. Poftă bună! November 19th, 2010 | Tags: Chez Ginette de la Cote D'azur, quiche lorraine, restaurante Paris, retete frantuzesti | Category: Uscături 3 comments to Quiche LorraineLeave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
caracatitaaaaaaa
:X
Always caracatita! Cred ca nici nu te-ai gandit cand ai cumparat-o ce cadou super-util va fi… multumesc!
ma bucur