Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Prăjitură Pentru CeaiNu știu cum altfel să denumesc această nouă invenție iesită din cuptorul meu. Mi-a venit ideea în timp ce beam ceai (în ultima vreme, foarte des, Lady Grey) – mă gândeam eu ce bine ar merge o prăjitură aromată, densă… și combinațiile au început să se plimbe în capul meu. În asemenea cazuri deciziile în legătură cu ingredientele și ordinea lor se termină în momentul în care bag chestia în cuptor. Ingrediente:
Am început prin a rade merele decojite, apoi le-am călit cu 100 g zahăr într-o cratița mică până s-a evaporat tot sucul lor. Le-am pus deoparte la răcit. Într-un castron am spart ouăle, am pus restul de zahăr, uleiul și untul de arahide și am frecat până s-a dizolvat zahărul. Am adăugat merele răcite, condimentele, apoi făina și praful de copt. Am amestecat până s-a uniformizat aluatul. Se pune apoi în tava tapetată cu unt și făină și se nivelează cu o spatulă. Împrăștiem deasupra o mână de migdale feliate și dăm la cuptor la 200 de grade cam 20 de minute sau până se coace. Noi am servit-o cum spuneam la ceai, cu puțin sirop de arțar deasupra. Foarte, foarte bună, sper să va bucurați de ea. Nu uitați, e de preferat să înlocuiți cafeaua de după-amiază cu un ceai negru, aromat și desigur mult mai sănătos. Nu mă faceți să scriu despre beneficiile ceaiului, trebuie să mă credeți pe cuvânt. November 9th, 2010 | Tags: prajitura cu mere, prajitura de casa, retete prajituri | Category: Dulciuri 2 comments to Prăjitură Pentru CeaiLeave a Reply to sabrina Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2021 Prin Casă - All Rights Reserved |
acum tb sa inventezi una si pentru cafea si sa fii de acord cu ce ti-a propus L aseara
–asta offtopic
Mai e mult pana sa ma apuc sa fac croissant, asa ca mai bine aranjam multe multe dimineti in Paris…
Aranjam ce a propus L, cu siguranta!