Asta e rețeta de negresă a maică-mii de când eram copil, la care eu am adăugat glazură, pentru că așa sunt eu, nemăsurata. Adică n-am măsura. Si dacă ceva se poate glazura, nu văd de ce nu. Going the distance all the way, baby!

Zice maică-mea că ne trebuie:
- 1 cană ulei
- 1 cană gem sau dulceață (eu am folosit gem de mandarine)
- 1 ou
- 1 cană lapte
- 1 lingură bicarbonat
- 150 gr zahăr
- 100 gr cacao
- făină cât cuprinde
Pentru glazură am folosit aceeași formulă ca la Brioșele Diana
Într-un caston mare punem în ordine: uleiul, gemul, oul, laptele amestecat cu bicarbonatul și zahărul. Amestecăm cu mixerul cam un minut.
Adăugăm cacaoa, apoi făina. Consisteța aluatului trebuie să fie moale, puțin mai groasă decât smântâna. Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și dăm la cuptor la 200 de grade până trece proba scobitorii.
Între timp, preparăm glazura. După ce negresa s-a copt, ungem suprafața cu două linguri de gem și turnăm deasupra glazura de ciocolată. Dacă simțiți ca glazura e prea tare și ar fi nevoie să o întindeți (adică nu poate fi turnată și nu se raspândește uniform pe suprafața prăjiturii), adăugati 2-3 linguri de apă în ea.

E bună imediat dar mai bună a doua zi, când stratul subțire de gem a fost absorbit de prăjitura care devine onctuoasă de-a binelea.
S-o mâncați cu placere!
A mea a ramas cruda
Oare unde am gresit?
Imi pare rau sa aud… in general cuptorul e de vina
Daca vrei sa-mi povestesti in detaliu cum a fost, sper sa reusesc sa-mi dau seama ce n-a mers…
Prajitura era delicioasa chiar si asa
. Nu a ramas nimik si le-a placut la musafiri. dar ma gandeam ca dc crestea putin si se cocea mai bine ar fi fost exceptionala. Poate a venit prea mult uleiul sau nu am pus destula faina sau poate cuptorul. Oricum o sa o mai fac de ziua fiicei mele pe 1 martie
. Sper sa iasa perfect atunci.
am facut si eu prajiturica zilele trecute…e delicioasa,ma duc sa o mai fac odata
Ma bucur ca ti-a iesit, Gabi! Sa va fie de bine!
F f buna!:)
merci
ma bucur ca ti-a placut!
Buna Sabi
Sunt o pofticioasa la dulciuri, dar cat am fost gravida, nu le-am atins. Negresa ta am facuto prima data cand eram gravida. Doar am gustato. Sotului si familiei ia placut f mult.
Dupa ce sa nascut scumpicul meu baietel,Andrei am refacut negresa ta.De 4 ori mai mare. Am insiropato cu sirop de rom si am “umpluto” cu doua straturi de crema de ciocolata alba, invelita in ciocolata…Am ornat cu jucarele din zahar…SI ACESTA A FOST TORTUL DE BOTEZ PENTRU baietelul meu. A FOST UN SUCCES TOTAL.
Acum, dupà aproape 10 luni, am refacuto. Pt. ca trebuia sa-l duc la nani pe pitic, nu am mai avut timp si de glazura. Am pus doar zahar vanilat deasupra. Chiar si asa, este spectacolara. Pe gustul nostru. Este pufoasa, dar in acelasi timp, un pic cremoasa in interior(INSA COAPTA,a trecut proba scobitoarei). PERFECTA!*****
MULTUMESC MULT! Iti uram tie si la toata lumea toate cele bune
Alexandra, Adrian si Andrei
Multumesc din inima pentru mesajul tau!
Sa-ti traiasca baietelul si sa sa creasca mare, sanatos si fericit :*
Va pup pe toti!