Am găsit în broșura “Meniuri Festive” publicată de Practic în bucătarie o rețetă care mi-a plăcut, am modificat doar umplutura. Sunt bune de plângi cu ele în gură și s-au mâncat pe loc.

Pentru aluat:
- Un pachet margarină
- O ceașcă smântână
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 650 grame făină
Pentru umplutură:
- 400 grame gem de prune
- 150 grame nuci măcinate
- o lingură de făină
Se freacă margarina spumă, apoi se adaugă zahărul, ouăle, smântâna și celelalte ingrediente. Frământam bine pâna ce aluatul devine elastic, învelim în folie alimentară și dăm la frigider câteva ore.
Între timp, preparăm umplutura: măcinăm in blender nucile, adăugăm gemul de prune și lingura de făină amestecând bine.
Încălzim cuptorul la 200 de grade. Întindem o foaie subtire, tăiem cercuri cu ajutorul unei farfurii și facem triunghiuri la baza cărora punem umplutura. Rulăm cornulețe și le așezăm în tavă pe hărtie de copt.

Le scoatem când încep să se rumenească. Calde, le pudrăm cu zahăr.