Ne plac foarte mult chiftelele însă nu neapărat făcute din carne. Bune pe post de snack între mese, bune noaptea când deschizi frigiderul ca să te uiţi meditativ în el, dar nu ai destulă energie să faci un sandwich… bune reci, bune calde, bune cu smântână sau lângă un pahar de kefir rece…

Am folosit:
- 3 cartofi mari
- 2 morcovi
- un ou
- o felie de ţelină
- o ceapă mică
- o felie de caşcaval
- făină
- sare, condimente
Punem la fiert cartofii, morcovii și ţelina tăiate în bucăţi mari:

Odată fierte, scurgem legumele de apă. După ce s-au răcit le pisăm grosier cu furculiţa.

Adăugăm oul bătut, caşcavalul ras fin, ceapa tocată mărunt, sare şi condimente (eu am folosit boia dulce şi piper) şi amestecăm cu grijă să nu facem praf compoziţia. În funcţie de cât de moale este, adăugăm făină pe principiul “cât cuprinde”.

Cu mâinile infăinate luăm din compozitie, tăvălim prin făină și formăm chiftele:

Le prăjim în tigaie în mult ulei, aşteptăm puţin să se răcească şi-s gata. După cum ziceam, bune şi calde, şi reci…
pisi, mi-e foame! as manca niste chiftele ACUM !!!
:*