Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Prajitură Cu Cremă De LămâieDragii mei, vă povestesc azi despre prăjitura pe care am făcut-o pentru sărbători. După cum se vede nu sunt mare fan al rețetelor tradiționale, în general făcând cu totul și cu totul altceva. Iată altceva-ul din această ocazie: Ingrediente blat:
Ingrediente cremă de lămâie:
Blatul: Separăm cu atenție albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu un praf de sare până ce stau drepți în fața mixerului. Adăugăm lingură cu lingură zahărul și batem în continuare foarte bine, până obținem o spumă tare și lucioasă. Punem peste compoziție gălbenușurile și le încorporăm cu lingura de lemn, încet de tot, cu mișcări de jos în sus. Adăugăm treptat făina și nuca de cocos, anestecănd în același fel. Nu faceți exces de zel! E important ca aluatul să aibă până la sfârsit aspect de spumă. Turnăm în tava tapetată cu unt și făină, apoi azvârlim în cuptorul încins la 180 de grade. Cam 30 de minte, sau până iese scobitoarea curată. Punem la răcit. Crema: într-o oală cu fund dublu batem cele trei ouă împreună cu zahărul, făina, coaja și sucul de lămâie, până ce se topește zahărul. Punem pe foc foarte mic, amestecând mereu. Când compoziția începe să se îngroașe, tragem de pe foc și încorporăm untul, amestecând bine de tot. Lăsăm la răcit! Tăiem blatul în două, puteți să însiropați ușor dacă doriți, eu nu am vrut. Punem cremă pe bază, apoi așezăm felia de sus. Acoperim prăjitura cu cremă, destul de multă în sus, apoi cu ajutorul unui cuțit ungem și în lateral. Pudrăm cu nucă de cocos și lăsăm la frigider cel puțin 6 ore. Nu-mi rămâne decât sa vă doresc sărbători fericite, cu multă liniște, belșug și lumină in case și în suflete! Paște Fericit! P.S. Dacă vă rămâne cremă de lămâie, puneți într-un borcan și păstrati în frigider. Merge minunat pe croissant, dimineața! April 23rd, 2011 | Tags: dulciuri, lemon curd, prajitura cocos, prajitura crema de lamaie, retete de sarbatori | Category: Dulciuri Leave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2019 Prin Casă - All Rights Reserved |