A venit primăvara, așa că toată lumea se înghesuie la sală și tine regim. Iar eu nu fac excepție, desigur. So, ce-i mai bun și mai bun să ne facă să mâncăm multă salată? În afară de parmezan
! O vinegretă. Care, în general, se face din ulei și oțet, cu încă ceva, în diverse combinații și proporții. N-o să mă credeți pe cuvânt că asta e cea mai bună din lume, așa că nu mai rămâne decât să o faceți, să o gustați și să veniți apoi să-mi povestiți.

Ingrediente:
- 120 ml ulei de măsline extravirgin
- 25 ml oțet de vin alb
- 20 ml oțet balsamic de Modena
- un cățel de usturoi curățat și zdrobit
- 1,5 lingurițe muștar (englezesc sau de Dijon)
- 1,5 lingurițe sos de soia
- 1,5 lingurițe ketchup
- 1 lingură miere
- sare și piper
Pe care le amestecăm foarte foarte bine. Apoi scoatem usturoiul și-l aruncăm.

Punem vinegreta într-un borcan sau o sticlă și depozităm în frigider, pentru a o mânca în 3-4 săptămâni de când am preparat-o. Pentru că în frigider se solidifică, trebuie scoasă cu o oră înainte de folosire.
Salata de azi: Mix de funze pentru salată, o roșie si fulgi de parmezan. Punem dressing și mâncăm cu o baghetă de pâine integrală cu semințe. Mmmm – bun de tot.
Enjoy!
Multumesc! As adauga doar un mici, foarte mic, minuscul
comentariu, pentru cititori: vinegreta e superbine de facut intr-un borcan, cu capac, prin zbatere. Cu toate ca jamie oliver o spune frecvent, eu tot mai cred ca nu e nevoie decit de experienta personala adica practica: eu zbat ulei, otet si usturoi zdrobit, in borcanel, inca de pe vremea mea, de la omienouasutesaptezecisicevatoamna:)) si frumos le revars peste salata precum duios anastasia, trecea.
Multumesc Fiorangella pentru vizita si pentru comentariu! Indeed, mergea bine zbatut in borcan, si voi practica de acum incolo, din moment ce borcanelul acela va fi de-acum pururi sacrificat vinegretelor.
xoxo,
S.