Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Plăcintă Crocantă Cu PuiE foarte, foarte rău să te chinuie talentul. Mai ales când te întorci acasă după o sedință criminală de Pilates, și te târăști cu copilul de mână și începi să visezi la ce bun ar fi puiul ăla din frigider cu niște ardei gras roșu, și niște mărar, dar parcă mai bine o plăcintă, dar să fie și crocantă… faci rapid inventarul frigiderului, te repezi în Mega și ajungi la casă cu ardeiul în mână (faza asta cu un singur item la casă mi se întâmplă frecvent, ce-or fi gândind… ). Așa, avem:
Punem tigaia de teflon pe foc mic, ungem cu puțin ulei de măsline și călim ceapa și ardeiul tocate grosier. Scoatem într-un recipient și lăsăm la răcit. În aceeași tigaie mai punem puțin ulei și prăjim ușor pieptul de pui tocat mare (cu cuțitul, cam la sfert de bite-size) și cei doi căței de usturoi întregi, pe care îi scoatem înainte de final. Astecăm des să nu se formeze chiftele, se face foarte repede, punem la răcit. Cât așteptăm să se răcească umplutura, facem un aluat din 1 ou, 30 ml ulei de măsline, făină și mălai, pe care îl frământăm puțin. Băgăm 15 minute la frigider. Combinăm puiul prăjit cu legumele, adăugăm un ou bătut, mărar, sare și piper și amestecăm bine. Întindem cu sucitorul jumătate din aluat în formă ovală, punem jumătate de umplutură și răsucim cu atenție să formăm o plăcintă perfect închisă. Facem la fel și a doua plăcintă. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor la 180 de grade, cam 20-25 de minte sau până capătă o tentă aurie. Lăsăm puțin să se răcească și servim. Cred că merge minunat ca aperitiv însă la noi a fost pe post de dinner, cu o bere rece alături. MI-NU-NAT a ieșit! January 8th, 2011 | Tags: antreuri, aperitive, placinta cu carne de pui, retete carne pui, retete placinte sarate, uscaturi | Category: Uscături 2 comments to Plăcintă Crocantă Cu PuiLeave a Reply Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2018 Prin Casă - All Rights Reserved |
Buna!
Am facut placinta crocanta cu pui si a iesit foarte buna!! Felicitari pentru inovatie:)
Singura problema a fost la aluat, care nu s-a inchegat deloc cu ingredientele de mai sus. Ma gandesc ca poate ai uitat sa mentionezi ca ai mai pus si apa, sau poate cantitatile nu sunt acestea, dar la mine doar un ou si 30 ml de ulei nu ar reusit sa inchege 300 gr de faina integrala plus 50 gr de malai. Voiam sa te intreb daca reteta aluatului e chiar asta si tie ti-a iesit. Poate mi-a scapat mie ceva. Oricum, am dres aluatul cu inca un ou, putin mai mult ulei si putina apa si a iesit o placinta foarteee gustoasa! Astept feedback de la tine, doar ca sa ma conving!:)
Multumesc oricum pentru reteta si la mai multe!:)
Ana
Draga Ana, merci pentru comentariu :*
Sincer iti spun ca nu-mi mai amintesc deloc cum am facut aluatul, dar cred ca ar trebui sa refac placinta si sa verific daca e OK ce am scris pe-acolo
. O sa revin sa modific, daca e cazul!
Ma bucur ca ai reusit sa dregi aluatul si ca ti-a placut cum a iesit.
Te pup!