Rețete noi pe emailContactsabrina.prin.casa[at]gmail.com
|
Fursecuri fragede cu coajă de portocală confiată și ciocolată
Acum câteva săptămâni mi-a picat în mână cartea de dulciuri Betty Crocker – Christmas Cookies, unde am găsit câteva rețete care merită toată atenția, și din care am executat deja două care au ieșit perfect. Primele s-au mâncat pe loc la un playdate înainte să apuc să le pozez, pe astea le-am planificat mai bine ca să vi le-arăt și vouă. Vorbim de niște fursecuri foarte fragede, cu aromă de migdale, pline de bucățele delicioase de coajă de portocală confiată (găsiți la Lidl) și glazurate cu zahăr pudră și ciocolată. Genul de fursecuri care țin bine de tot depozitate în cămară, dacă rezistă nemâncate. Din cantitățile de mai jos ies 20 de fursecuri, așa că ar fi o idee bună să dublați cantitățile dacă vreți mai multe. Ingrediente:
Glazură:
Bateți untul moale cu mixerul până se face spumă. Adăugați zahărul pudră și extractul de migdale și bateți bine în continuare. Adăugați în tranșe făina și încorporați-o cu mixerul setat la viteză mică. La sfârșit adăugați coaja de portocală și amestecați în compoziție, așa încât sa fie distribuită uniform în aluat. Aluatul e destul de tare și nu trebuie să vă pudrați mâinile ca să-l manevrati. Formați biluțe cu diametrul de 3-3,5cm și așezați-le în tavă la distanță de 4 cm una de alta. Coaceți la 180 de garde timp de 15 minute sau până când marginea începe să se rumenească. Ele rămân în continuare moi și fragede, așa că trebuie atenție maximă când le luați din tavă. Cel mai bine e să le lăsați să se răcorească puțin în tavă – nu mai mult de 3 minute, apoi să le luați cu grijă și să le tăvăliți prin zahăr pudră și le așezați pe un grătar, să se răcească complet. Profitati de faptul că e frig afară și scoateți-le pe balcon, în juma de oră n-aveți treabă. Topiți ciocolata pe baine-marie și puneți-o într-o punguță. Când fursecurile s-au răcit, găuriți punguța într-un colț și decorați fursecurile cu ciocolată. Mai lăsați o jumătate de oră să se întărească ciocolata pe ele și-s bune de servit. Depozitați în cutie metalică, la răcoare. Tin foarte bine zile întregi.
Dacă nu ne mai auzim înainte de Crăciun, vă doresc sărbători fericite, multă sănătate și un Moș de treabă. Multă iubire, Sabrina December 21st, 2013 | Tags: dulciuri de craciun, fursecuri ciocolata, fursecuri de craciun, fursecuri fragede | Category: Dulciuri 2 comments to Fursecuri fragede cu coajă de portocală confiată și ciocolatăLeave a Reply to Sanda Cancel reply |
Posturi recenteCategorii
Căutare |
Copyright © 2019 Prin Casă - All Rights Reserved |
ce bine ca nu ma pricep sa le fac…as avea cu 10 kg in plus:-)
Sa ai sarbatori frumoase!
Sanda
poate intr-o zi ma vizitezi! La multi ani!